Tofubowl

Tofubowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Poké bowl med ris, marinerad tofu, inlagda grönsaker, avokadoröra och mangomajonnäs. Så gott! Recept av Erik Videgård.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
  • Inlagda grönsaker
  • 200 g strimlad vitkål /morötter
  • 3 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • Marinerad tofu
  • 500 g silkestofu
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • avokadoröra
  • 2 avokador
  • 2 dl frysta gröna ärter, tinade
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • Mangomayo
  • 225 g fryst mango
  • 1 dl majonnäs
  • Till servering
  • kokt (se texten) sushiris
  • 0.5 romansalladshuvud
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Blanda vatten med socker och ättika tills sockret smält. Vänd ner grönsakerna (håller minst 1 vecka i kyl).

Tofu

  1. Tärna tofun. Blanda teriyakisås, vitlök, ingefära, chili. Vänd ihop med tofun.

Avokadoröra

  1. Mixa avokado och ärter ganska grovt. Smaka av med limesaft och salt.

Mangomayo

  1. Mixa mango och majonnäs till en slät kräm.
  2. Fördela kokt sushiris och romansallad i skålar. Toppa med de olika salladerna/rörorna. Strö över salladslök, koriander, nötter och ev noriblad.

Perfekt sushiris

  1. Skölj 3 dl sushiris i kallt vatten tills vattnet är genomskinligt. Låt stå i kallt vatten minst 1 timme.
  2. Häll bort vattnet. Häll riset och 4 dl kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp under lock.
  3. Sänk värmen till lägsta. Låt stå tills vattnet kokat in. Ta kastrullen från värmen och låt vila under lock 10 min till.
  4. Häll över riset i en form och ringla över 3 msk sushivinäger (en blandning av risvinäger, socker och salt) och ”skär” försiktigt ner vinägern med en ris-spade eller blöt träsked.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tofubowl
19 st
  • Ingredienser (19)
  • Inlagda grönsaker
  • 200 g strimlad vitkål /morötter
  • 3 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • Marinerad tofu
  • 500 g silkestofu
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • avokadoröra
  • 2 avokador
  • 2 dl frysta gröna ärter, tinade
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • Mangomayo
  • 225 g fryst mango
  • 1 dl majonnäs
  • Till servering
  • kokt (se texten) sushiris
  • 0.5 romansalladshuvud
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad

Tofubowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Poké bowl med ris, marinerad tofu, inlagda grönsaker, avokadoröra och mangomajonnäs. Så gott! Recept av Erik Videgård.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda vatten med socker och ättika tills sockret smält. Vänd ner grönsakerna (håller minst 1 vecka i kyl).

Tofu

  1. Tärna tofun. Blanda teriyakisås, vitlök, ingefära, chili. Vänd ihop med tofun.

Avokadoröra

  1. Mixa avokado och ärter ganska grovt. Smaka av med limesaft och salt.

Mangomayo

  1. Mixa mango och majonnäs till en slät kräm.
  2. Fördela kokt sushiris och romansallad i skålar. Toppa med de olika salladerna/rörorna. Strö över salladslök, koriander, nötter och ev noriblad.

Perfekt sushiris

  1. Skölj 3 dl sushiris i kallt vatten tills vattnet är genomskinligt. Låt stå i kallt vatten minst 1 timme.
  2. Häll bort vattnet. Häll riset och 4 dl kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp under lock.
  3. Sänk värmen till lägsta. Låt stå tills vattnet kokat in. Ta kastrullen från värmen och låt vila under lock 10 min till.
  4. Häll över riset i en form och ringla över 3 msk sushivinäger (en blandning av risvinäger, socker och salt) och ”skär” försiktigt ner vinägern med en ris-spade eller blöt träsked.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!