Tofustroganoff

Tofustroganoff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Vegansk stroganoff gjord på tofu och soltorkade tomater. En snabb och god vardagsmiddag!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 250 g Änglamark tofu, gärna rökt
  • 1 st Änglamark gul lök, hackad
  • 1 st Änglamark vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk Änglamark tomatpuré
  • 1 msk Änglamark olja
  • 10 st marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 1 msk fransk senap
  • 400 g krossade tomater med örter
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Skär tofu i strimlor. Stek lök, vitlök och tomatpuré i smör. Stek under omrörning ca 4 min.
  2. Tillsätt soltorkade tomater, senap, krossade tomater, vatten och tofun. Låt sjuda under lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera stroganoffen med ris och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-10-21

Kul att ni gillar den och att ni kryddar på efter egen smak!

Jennifer

2022-10-20

Lättlagat snabbt vardagsrecept. Skippade senapen och hade i en buljongtärning + lite havregrädde. Behövdes ändå lite mer salt och krydda vid serveringen.

Eli

2020-11-16

Gott! Hade ingen senap så skippade den, och använde grädde istället för vatten. MEN, kändes som lite väl mycket tofu i förhållande till mängden sås. Tillsatte därför lite mer grädde, tomatpuré och soltorkad tomat.

Tofustroganoff
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 250 g Änglamark tofu, gärna rökt
  • 1 st Änglamark gul lök, hackad
  • 1 st Änglamark vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk Änglamark tomatpuré
  • 1 msk Änglamark olja
  • 10 st marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 1 msk fransk senap
  • 400 g krossade tomater med örter
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 70 g salladsmix

Tofustroganoff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Vegansk stroganoff gjord på tofu och soltorkade tomater. En snabb och god vardagsmiddag!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Skär tofu i strimlor. Stek lök, vitlök och tomatpuré i smör. Stek under omrörning ca 4 min.
  2. Tillsätt soltorkade tomater, senap, krossade tomater, vatten och tofun. Låt sjuda under lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera stroganoffen med ris och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-10-21

Kul att ni gillar den och att ni kryddar på efter egen smak!

Jennifer

2022-10-20

Lättlagat snabbt vardagsrecept. Skippade senapen och hade i en buljongtärning + lite havregrädde. Behövdes ändå lite mer salt och krydda vid serveringen.

Eli

2020-11-16

Gott! Hade ingen senap så skippade den, och använde grädde istället för vatten. MEN, kändes som lite väl mycket tofu i förhållande till mängden sås. Tillsatte därför lite mer grädde, tomatpuré och soltorkad tomat.