Tofugryta med kokosmjölk
  • Tid 30 min

Tofugryta med kokosmjölk

4.28 (18 betyg)

Fräsch tofugryta med ingefära, curry och kokosmjölk

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • 3 morötter
  • 14 cm purjolök
  • 40 g ingefära, riven
  • 1 msk olivolja
  • 270 g tofu
  • 1 tsk curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, hackad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Strimla morötter, purjolök och ingefära i tunna strimlor. Tärna tofun.

  3. 3

    Hett upp olja i en stor stekpanna eller gryta och stek tofu i curry någon minut. Häll i kokosmjölk, mjölk och smula ner buljong. Tillsätt vitlök. Låt småputtra ca 5 min.

  4. 4

    Lägg ner alla grönsaker, ingefära och chili. Låt sjuda någon minut till. Smaka av med salt. Gott om grönsakerna fortfarande är krispiga. Servera med ris.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gott att toppa med lite koriander.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar