
Indonesisk kycklinggryta
En försvenskad variant av en indonesisk kycklinggryta med milda smaker som passar barnen.
- 3 dl ris
- 480 g kycklinglårfilé
- 1 msk olivolja
- 2 gul lök, hackade
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 grönt äpple, tärnat
- 1 msk curry
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Hetta upp en gryta och häll i olja. Stek kyckling, lök, vitlök, äpple, curry och salt till fin färg.
- Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 35 min med lock. Tillsätt grädde och smaka av med salt.
Tips

För extra hetta, blanda i sambal oelek.
Indonesisk kycklinggryta
En försvenskad variant av en indonesisk kycklinggryta med milda smaker som passar barnen.
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Hetta upp en gryta och häll i olja. Stek kyckling, lök, vitlök, äpple, curry och salt till fin färg.
- Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 35 min med lock. Tillsätt grädde och smaka av med salt.
Tips

För extra hetta, blanda i sambal oelek.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-10-29
Barnens favorit
2017-08-30
Grytan smakade mer svensk än indonesisk. Smakade nästan inget. Jag tillsatte 1 tsk thailändsk röd currypasta, 1 vitlöksklyfta extra, 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk chilipulver. Då började det smaka mustigt. Alla i familjen tyckte om det. Ytterligare justering jag skulle vilja göra är att fräsa äpplet i curryn först i grytan innan resten tillsätts och byta ut grädden mot yoghurt och slänga i en näve färsk basilika eller bladspenat
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Christian
2017-10-29
Barnens favorit
Erik
2017-08-30
Grytan smakade mer svensk än indonesisk. Smakade nästan inget. Jag tillsatte 1 tsk thailändsk röd currypasta, 1 vitlöksklyfta extra, 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk chilipulver. Då började det smaka mustigt. Alla i familjen tyckte om det. Ytterligare justering jag skulle vilja göra är att fräsa äpplet i curryn först i grytan innan resten tillsätts och byta ut grädden mot yoghurt och slänga i en näve färsk basilika eller bladspenat