Indonesisk kycklinggryta
  • Tid 40 min

Indonesisk kycklinggryta

3.31 (13 betyg)

En försvenskad variant av en indonesisk kycklinggryta med milda smaker som passar barnen.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • 480 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 gul lök, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 grönt äpple, tärnat
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Hetta upp en gryta och häll i olja. Stek kyckling, lök, vitlök, äpple, curry och salt till fin färg.

  3. 3

    Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 35 min med lock. Tillsätt grädde och smaka av med salt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
För extra hetta, blanda i sambal oelek.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Christian

    Barnens favorit

  • Erik

    Grytan smakade mer svensk än indonesisk. Smakade nästan inget. Jag tillsatte 1 tsk thailändsk röd currypasta, 1 vitlöksklyfta extra, 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk chilipulver. Då började det smaka mustigt. Alla i familjen tyckte om det. Ytterligare justering jag skulle vilja göra är att fräsa äpplet i curryn först i grytan innan resten tillsätts och byta ut grädden mot yoghurt och slänga i en näve färsk basilika eller bladspenat