Indonesisk kycklinggryta

Indonesisk kycklinggryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

En försvenskad variant av en indonesisk kycklinggryta med milda smaker som passar barnen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 3 dl ris
  • 480 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 gul lök, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 grönt äpple, tärnat
  • 1 msk curry
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Hetta upp en gryta och häll i olja. Stek kyckling, lök, vitlök, äpple, curry och salt till fin färg.
  3. Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 35 min med lock. Tillsätt grädde och smaka av med salt.

Tips

För extra hetta, blanda i sambal oelek.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2017-10-29

Barnens favorit

Erik

2017-08-30

Grytan smakade mer svensk än indonesisk. Smakade nästan inget. Jag tillsatte 1 tsk thailändsk röd currypasta, 1 vitlöksklyfta extra, 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk chilipulver. Då började det smaka mustigt. Alla i familjen tyckte om det. Ytterligare justering jag skulle vilja göra är att fräsa äpplet i curryn först i grytan innan resten tillsätts och byta ut grädden mot yoghurt och slänga i en näve färsk basilika eller bladspenat

Indonesisk kycklinggryta
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl ris
  • 480 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 gul lök, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 grönt äpple, tärnat
  • 1 msk curry
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt

Indonesisk kycklinggryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

En försvenskad variant av en indonesisk kycklinggryta med milda smaker som passar barnen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Hetta upp en gryta och häll i olja. Stek kyckling, lök, vitlök, äpple, curry och salt till fin färg.
  3. Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 35 min med lock. Tillsätt grädde och smaka av med salt.

Tips

För extra hetta, blanda i sambal oelek.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2017-10-29

Barnens favorit

Erik

2017-08-30

Grytan smakade mer svensk än indonesisk. Smakade nästan inget. Jag tillsatte 1 tsk thailändsk röd currypasta, 1 vitlöksklyfta extra, 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk chilipulver. Då började det smaka mustigt. Alla i familjen tyckte om det. Ytterligare justering jag skulle vilja göra är att fräsa äpplet i curryn först i grytan innan resten tillsätts och byta ut grädden mot yoghurt och slänga i en näve färsk basilika eller bladspenat