Indonesisk kycklinggryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

En försvenskad variant av en indonesisk kycklinggryta med milda smaker som passar barnen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 480 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 gul lök, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 grönt äpple, tärnat
  • 1 msk curry
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Hetta upp en gryta och häll i olja. Stek kyckling, lök, vitlök, äpple, curry och salt till fin färg.
  3. Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 35 min med lock. Tillsätt grädde och smaka av med salt.

Tips

För extra hetta, blanda i sambal oelek.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2017-10-29

Barnens favorit

Erik

2017-08-30

Grytan smakade mer svensk än indonesisk. Smakade nästan inget. Jag tillsatte 1 tsk thailändsk röd currypasta, 1 vitlöksklyfta extra, 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk chilipulver. Då började det smaka mustigt. Alla i familjen tyckte om det. Ytterligare justering jag skulle vilja göra är att fräsa äpplet i curryn först i grytan innan resten tillsätts och byta ut grädden mot yoghurt och slänga i en näve färsk basilika eller bladspenat

Liknande recept

Spara recept

Dillkokta kycklinglår

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kokoskyckling från Kenya

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Dillkokt kyckling

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Indisk curry på kycklingfärs

Betyg
Betyg
(48)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl ris
  • 480 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 gul lök, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 grönt äpple, tärnat
  • 1 msk curry
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt

Indonesisk kycklinggryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

En försvenskad variant av en indonesisk kycklinggryta med milda smaker som passar barnen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Hetta upp en gryta och häll i olja. Stek kyckling, lök, vitlök, äpple, curry och salt till fin färg.
  3. Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 35 min med lock. Tillsätt grädde och smaka av med salt.

Tips

För extra hetta, blanda i sambal oelek.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2017-10-29

Barnens favorit

Erik

2017-08-30

Grytan smakade mer svensk än indonesisk. Smakade nästan inget. Jag tillsatte 1 tsk thailändsk röd currypasta, 1 vitlöksklyfta extra, 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk chilipulver. Då började det smaka mustigt. Alla i familjen tyckte om det. Ytterligare justering jag skulle vilja göra är att fräsa äpplet i curryn först i grytan innan resten tillsätts och byta ut grädden mot yoghurt och slänga i en näve färsk basilika eller bladspenat

Liknande recept

Spara recept

Dillkokta kycklinglår

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kokoskyckling från Kenya

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Dillkokt kyckling

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Indisk curry på kycklingfärs

Betyg
Betyg
(48)