Frikadeller i currysås
  • Tid 50 min

Frikadeller i currysås

3 (7 betyg)

Curry, äpple och mango: en fantastisk smakkombination!

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 25

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kyckling- eller fläskfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liter hönsbuljong
Currysås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 finhackat äpple
  • 0.5 skivad banan
  • 1 msk curry
  • 2 msk smör
  • 2 dl äppelmust
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk mango chutney
  • pressad citron
  • salt och peppar
Till servering:
  • kokt ris för 4 portioner
  • 2 klyftade äpplen
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 msk smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda lök, persilja, ströbröd, grädde, ägg, senap, salt och peppar i en bunke och låt svälla någon minut. Blanda med färsen till en jämn smet. Forma runda bollar med blöta händer och lägg ner i den kokande hönsbuljongen. Låt sjuda ca 10 min. Lyft upp med hålslev och spara buljongen.

Currysås:

  1. 1

    Fräs lök, vitlök, äpple, banan och curry i smör tills det är mjukt. Häll på 3 dl hönsbuljong och äppelmusten. Koka 10–15 min. Tillsätt grädde och mango chutney. Koka upp och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Mixa såsen slät med en stavmixer.

  2. 2

    Stek lök och äppelklyftor i smör tills de är gyllene och något mjuka. Servera tillsammans med frikadeller, sås och ris.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Irene

    mycket goda frikadeller, har inte lagat såsen ännu,men ska.