Het indisk kycklinggryta
  • Tid 45 min

Het indisk kycklinggryta

3.6 (5 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

6 portioner
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk gurkmeja
  • 2 msk mald spiskummin
  • 2 msk mald koriander
  • 1 msk malen ingefära
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 gul lök i klyftor
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 0.5 dl grovriven färsk ingefära
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 dl vatten
Till servering:
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl yoghurt 10%
  • råris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en djup stekpanna med lock och bryn kycklingen. Lägg åt sidan. Stek de torra kryddorna i samma panna utan att diska den emellan. Stek under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek ytterligare någon minut. Tillsätt kyckling, buljongtärning och vatten. Låt småputtra 20–30 min med lock. Servera grytan med färsk koriander, yoghurt och råris.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Carina

    Suveränt god, jag gillar egentligen inte blomkål men här smakade den jättegott. Det kommer att bli en favoriträtt!

  • Emilia

    Första försöket på denna maträtt och de blev fantastiskt gott ! Sambon gillade starkt kryddningen men jag är lite mer ovan, så nästa gång blir de lite mindre av de starka kryddorna.