Tjälknöl på lamm

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tjälknöl på lamm – hur gott som helst. Recept skapad av Anna bergström och Fanny bergström

Ugnstemperatur:90°
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 st
  • 1.5 kg fryst benfri lammstek, vilt eller nöt (fransyska el innanlår)
  • Saltlake
  • 5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90°. Lägg det hårdfrysta köttet på ugnens galler på andra falsen och ställ en djup form eller plåt under. Låt stå i ugnen 10 timmar.

Nästa dag:

  1. Koka upp alla ingredienser till laken och låt svalna. Köttet har nu krympt och blivit brunt utanpå. Lägg det varma köttet i ett trångt kärl (eller i dubbla plastpåsar).
  2. Häll över laken. Ställ köttet i kylen och låt dra åt sig saltlaken 3–5 timmar. Lyft upp det och skiva tunt. Servera med salsa verde, recept på Salsa verde hittar du här på Coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Klassisk lasagne - Coop

(64)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)
5 st
  • Ingredienser 5 st
  • 1.5 kg fryst benfri lammstek, vilt eller nöt (fransyska el innanlår)
  • Saltlake
  • 5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn

Tjälknöl på lamm

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tjälknöl på lamm – hur gott som helst. Recept skapad av Anna bergström och Fanny bergström

Ugnstemperatur:90°
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90°. Lägg det hårdfrysta köttet på ugnens galler på andra falsen och ställ en djup form eller plåt under. Låt stå i ugnen 10 timmar.

Nästa dag:

  1. Koka upp alla ingredienser till laken och låt svalna. Köttet har nu krympt och blivit brunt utanpå. Lägg det varma köttet i ett trångt kärl (eller i dubbla plastpåsar).
  2. Häll över laken. Ställ köttet i kylen och låt dra åt sig saltlaken 3–5 timmar. Lyft upp det och skiva tunt. Servera med salsa verde, recept på Salsa verde hittar du här på Coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Klassisk lasagne - Coop

(64)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies