För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tjälknöl på lamm

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Tjälknöl på lamm – hur gott som helst. Recept skapad av Anna bergström och Fanny bergström

Ugnstemperatur:90°
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg fryst benfri lammstek, vilt eller nöt (fransyska el innanlår)
  • Saltlake
  • 5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 dl salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90°. Lägg det hårdfrysta köttet på ugnens galler på andra falsen och ställ en djup form eller plåt under. Låt stå i ugnen 10 timmar.

Nästa dag:

  1. Koka upp alla ingredienser till laken och låt svalna. Köttet har nu krympt och blivit brunt utanpå. Lägg det varma köttet i ett trångt kärl (eller i dubbla plastpåsar).
  2. Häll över laken. Ställ köttet i kylen och låt dra åt sig saltlaken 3–5 timmar. Lyft upp det och skiva tunt. Servera med salsa verde, recept på Salsa verde hittar du här på Coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-13

Hej Josefin! Här hade tyvärr saltet ramlat bort, det ska vara 1dl salt till! Lycka till i köket!

Josefin

2019-11-09

Köttet smakar inte så mycket... Ska det kanske vara salt i saltlaken?

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(10)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Köttfärspaté

(6)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(10)

Oxfilé med tartarsallad

(0)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1.5 kg fryst benfri lammstek, vilt eller nöt (fransyska el innanlår)
  • Saltlake
  • 5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 dl salt

Tjälknöl på lamm

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Tjälknöl på lamm – hur gott som helst. Recept skapad av Anna bergström och Fanny bergström

Ugnstemperatur:90°
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90°. Lägg det hårdfrysta köttet på ugnens galler på andra falsen och ställ en djup form eller plåt under. Låt stå i ugnen 10 timmar.

Nästa dag:

  1. Koka upp alla ingredienser till laken och låt svalna. Köttet har nu krympt och blivit brunt utanpå. Lägg det varma köttet i ett trångt kärl (eller i dubbla plastpåsar).
  2. Häll över laken. Ställ köttet i kylen och låt dra åt sig saltlaken 3–5 timmar. Lyft upp det och skiva tunt. Servera med salsa verde, recept på Salsa verde hittar du här på Coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-13

Hej Josefin! Här hade tyvärr saltet ramlat bort, det ska vara 1dl salt till! Lycka till i köket!

Josefin

2019-11-09

Köttet smakar inte så mycket... Ska det kanske vara salt i saltlaken?

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(10)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Köttfärspaté

(6)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(10)

Oxfilé med tartarsallad

(0)