Halloweenpaj med lammfärs

Halloweenpaj med lammfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ugnsbakad smördegsorm fylld med lammfärs, kryddor, tomater och oliver. Perfekt att servera på halloweenfesten.

Tillagningstid: 1 tim + 15 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
  • 400 g lammfärs eller annan färs
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 msk torkad oregano
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 tomater, fintärnade
  • 2 dl oliver, grovhackade
  • 0.33 purjolök, strimlad
  • 600 g smördeg
  • 1 ägg, till pensling
  • oliver och tomat, att garnera med
  • crème fraiche, till servering

Gör så här

  1. Stek färsen i smör under omrörning tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök, tomatpuré, oregano, chiliflakes, salt och peppar och stek ytterligare några min.
  2. Vänd ner tomater, oliver och purjolök och och låt tomaterna mjukna. Låt svalna helt. Sätt ugnen på 175°.
  3. Kavla ut hälften av smördegen tunt till en rektangel. Fördela hälften av färsen som en sträng i mitten av rektangeln, vik in kanterna och forma till en rulle.
  4. Lägg rullen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och forma till en orm. Gör likadant med resten av smördegen och färsen. Lägg oliver som ögon och en bit tomat som tunga.
  5. Pensla ormarna med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen 20–30 min.

Tips

Servera med en klick crème fraiche.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-14

Hej Gordon Ramsey, kul att du hittat hit! 175 grader - det står högst upp i receptet :) Lycka till med smördegsormen!

Gordon Ramsey

2021-09-11

20-30min men hur många grader?

Halloweenpaj med lammfärs
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g lammfärs eller annan färs
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 msk torkad oregano
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 tomater, fintärnade
  • 2 dl oliver, grovhackade
  • 0.33 purjolök, strimlad
  • 600 g smördeg
  • 1 ägg, till pensling
  • oliver och tomat, att garnera med
  • crème fraiche, till servering

Halloweenpaj med lammfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ugnsbakad smördegsorm fylld med lammfärs, kryddor, tomater och oliver. Perfekt att servera på halloweenfesten.

Tillagningstid: 1 tim + 15 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner

Gör så här

  1. Stek färsen i smör under omrörning tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök, tomatpuré, oregano, chiliflakes, salt och peppar och stek ytterligare några min.
  2. Vänd ner tomater, oliver och purjolök och och låt tomaterna mjukna. Låt svalna helt. Sätt ugnen på 175°.
  3. Kavla ut hälften av smördegen tunt till en rektangel. Fördela hälften av färsen som en sträng i mitten av rektangeln, vik in kanterna och forma till en rulle.
  4. Lägg rullen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och forma till en orm. Gör likadant med resten av smördegen och färsen. Lägg oliver som ögon och en bit tomat som tunga.
  5. Pensla ormarna med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen 20–30 min.

Tips

Servera med en klick crème fraiche.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-14

Hej Gordon Ramsey, kul att du hittat hit! 175 grader - det står högst upp i receptet :) Lycka till med smördegsormen!

Gordon Ramsey

2021-09-11

20-30min men hur många grader?