

Vårrullar med köttfärs
Krispiga vårrullar fyllda med färs och vitkål gjorda på filodeg. Servera med ris och dippa i god sweet chilisås.
- 2.5 dl jasminris
- 10 st filodegsark
- Fyllning
- 1 msk olja
- 250 g nötfärs
- 250 g vitkål
- 1 gul lök, finhackad
- 1 msk smör
- 1 msk ljus sirap
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 2 tsk sambal oelek
- 0.5 tsk svartpeppar
- neutral olja till stekning
- 1 tsk salt
- Till servering
- sweet chilisås
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen. Lägg upp i en skål.
- Strimla kålen och hacka den fint. Stek kål och lök i smör och sirap till fin färg. Blanda köttfärsen med kålblandningen, vitlök, sambal oelek, salt och peppar. Låt svalna något.
- Lägg filodegsarken i en hög och skär genom alla arken så det blir 3 breda remsor. Lägg en ordentligt fylld matsked fyllning i början av en remsa och rulla runt ett varv. Vik in långsidorna och rulla ihop till en vårrulle.
- Gör likadant med resten av fyllningen och degremsorna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek rullarna på medelvärme runt om i ca 4 min.
- Servera vårrullarna med ris och sweet chilisås att doppa i.
Servering
Vårrullar med köttfärs
Krispiga vårrullar fyllda med färs och vitkål gjorda på filodeg. Servera med ris och dippa i god sweet chilisås.
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen. Lägg upp i en skål.
- Strimla kålen och hacka den fint. Stek kål och lök i smör och sirap till fin färg. Blanda köttfärsen med kålblandningen, vitlök, sambal oelek, salt och peppar. Låt svalna något.
- Lägg filodegsarken i en hög och skär genom alla arken så det blir 3 breda remsor. Lägg en ordentligt fylld matsked fyllning i början av en remsa och rulla runt ett varv. Vik in långsidorna och rulla ihop till en vårrulle.
- Gör likadant med resten av fyllningen och degremsorna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek rullarna på medelvärme runt om i ca 4 min.
- Servera vårrullarna med ris och sweet chilisås att doppa i.
Servering
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-01-18
Detta blev riktigt gott. Niomånaders bäbisen åt med god aptit.
2021-03-03
40 minuter hade gått om allt var färdighackat! Lite mer än 60 min tog det för mig. Men det blev väldigt gott! Starkt..
2020-11-19
Riktigt gott. Men 40 min var en otrolig underskattning av tiden. Räkna med 60 min.
2020-03-24
Supergott! Det blir lite för starkt med två tsk sambal oelek tycker vi, så jag tog en tesked istället och det blev perfekt.
2020-03-01
Toppengoda, snabbt och enkelt. Jag bytte ut nötfärsen till 300 gram svamp, en annan gång testade jag med 300 gram lätt mosade svarta bönor - supergott! TIPS för att de ska behålla sin krispighet: De vårrullar jag vet inte kommer gå åt direkt efter tillagning lägger jag direkt i en låda och in i frysen (när de fortfarande är varma) för att när jag vill äta dem nästa gång slå på ugnen på 225 grader och värma dem i 15 minuter - lika krispiga då som vid tillagning.
2020-02-13
Gjorde en omgång till ett par dagar senare. Mjuka vid uppvärmning i mikron, men väldigt goda. Jag ska prova att värma i ugn nästa gång.
2018-05-23
Jättegoda! Och blev snygga också.
2018-01-17
Kan rekommenderas var lättare att göra än jag trodde att tillaga. Härligt frasiga vid tillagningen mjuknade vid uppvärmningen men lika goda.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Lotta
2022-01-18
Detta blev riktigt gott. Niomånaders bäbisen åt med god aptit.
Hannah
2021-03-03
40 minuter hade gått om allt var färdighackat! Lite mer än 60 min tog det för mig. Men det blev väldigt gott! Starkt..
Johan
2020-11-19
Riktigt gott. Men 40 min var en otrolig underskattning av tiden. Räkna med 60 min.
Johanna
2020-03-24
Supergott! Det blir lite för starkt med två tsk sambal oelek tycker vi, så jag tog en tesked istället och det blev perfekt.
Linn
2020-03-01
Toppengoda, snabbt och enkelt. Jag bytte ut nötfärsen till 300 gram svamp, en annan gång testade jag med 300 gram lätt mosade svarta bönor - supergott! TIPS för att de ska behålla sin krispighet: De vårrullar jag vet inte kommer gå åt direkt efter tillagning lägger jag direkt i en låda och in i frysen (när de fortfarande är varma) för att när jag vill äta dem nästa gång slå på ugnen på 225 grader och värma dem i 15 minuter - lika krispiga då som vid tillagning.
Jaana
2020-02-13
Gjorde en omgång till ett par dagar senare. Mjuka vid uppvärmning i mikron, men väldigt goda. Jag ska prova att värma i ugn nästa gång.
Maria
2018-05-23
Jättegoda! Och blev snygga också.
Stina
2018-01-17
Kan rekommenderas var lättare att göra än jag trodde att tillaga. Härligt frasiga vid tillagningen mjuknade vid uppvärmningen men lika goda.