Lammrostbiff med grekisk potatisgratäng
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Lammrostbiff med grekisk potatisgratäng

3.1 (50 betyg)

Rosmarin, citron och vitlök gör lammsteken ljuvligt god.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g lammrostbiff
  • 6 vitlöksklyftor eventuelt flera
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
Potatisgratäng:
  • 800 g potatis
  • 1 strimlad röd paprika
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 strimlade salladslökar
  • 200 g smulad fetaost
  • 1 tsk salt
  • 5 dl grädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skiva hälften av vitlöksklyftorna tunt och krossa de övriga med bredsidan på knivbladet. Blanda de skivade klyftorna med olja, citron, rosmarin, salt och peppar. Rulla runt lammrostbiffarna ordentligt i marinaden och låt stå medan du gör gratängen.

Potatisgratäng

  1. 1

    Skala och skiva potatisen supertunt. Blanda ihop med paprika, vitlök, chili, salladslök, fetaost och salt. Fyll portionsformar och toppa med grädde. Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter.

  2. 2

    Hetta upp en stor stekpanna och lägg i köttbitarna. Stek så köttet får en fin stekyta runtom.

  3. 3

    Lägg köttet och de krossade vitlöksklyftorna i en ugnsform och stek i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 58 grader. Använd en stektermometer så vet du exakt när rostbiffen är färdig.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Den här rätten passar utmärkt på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 6-8 personer.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Liana

    enkelt och jättegott

  • anita

    Supergott

  • Ingrid

    Det här ser väl gott ut!!:)