Railway mutton curry (lammgryta)
  • Tid 105 min

Railway mutton curry (lammgryta)

3.54 (26 betyg)

Det här blir såå gott! Otroligt att det är så enkelt att laga.

  • Tillagningstid 105 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g lammkött, t ex bog, stek eller entrecôte skuret i bitar
  • 3 hackade gula lökar
  • 4 torkade röda chili eller 0,5 piripiri
  • 1 burk passerade tomater (ca 370 g)
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk malen koriander
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk garam masala eller curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
Till servering:
  • färsk koriander
  • kokt ris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg alla ingredienser i en kastrull med tättslutande lock. Låt koka 1 ½ timme eller ännu längre. Rör om någon gång under tiden. När köttet är riktigt mört är det klart.

  2. 2

    Servera med färsk koriander och ris.

Servering

Bjud gärna chapati till, att doppa i såsen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd det lammkött du får tag på – låt bara grytan koka ända tills köttet är mört.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Samuel

    Kan man byta ut lammköttet mot grytbitar av annat kött, t.ex. nöt?

  • Lotta

    Nu har jag inte lagat receptet själv men kunde inte undgå att notera Inga-Brittas kommentar :) Receptet här på nätet skiljer sig från receptet i print i 'Mer Smak'. Där står det 4st torkade röda chili eller 1/2 piri piri. Denna miss i receptet ovan är nog förklaringen till Inga-Britts missöde!