Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Två varianter på tilltugg som kompletterar varandra väldigt bra. Ett med kryddig färkost, det andra med mild mozarella.

Tillagningstid: 10 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Med cocktailtomater:
  • 250 g cocktailtomater
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 krm socker
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl basilikablad
  • 1 krm salt
  • Med krabbmousse:
  • 340 g salladskrabba på burk
  • 1 dl färskost
  • 2 msk finhackad röd lök
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 st tunt skivad baguette
  • 1 krm salt

Gör så här

Med cocktailtomater

  1. Dela tomaterna, salta, peppra, sockra snittytan lite. Lägg ihop halvorna med en skiva mozzarella och ett basilikablad mellan. Fäst med i en cocktailpinne.

Med krabbmousse

  1. Låt krabban rinna i en sil, tryck med en sked så att den blir torr. Blanda den sedan med resten av ingredienserna. Forma små bollar och lägg på brödskivorna. Garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Gyllin

2012-08-21

Härligt recept! Jag pressade lite lime i också så fick moussen en härligt frisk smak.

Liknande recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Kräftröra med dill och tabasco

(6)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)
14 st
  • Med cocktailtomater:
  • 250 g cocktailtomater
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 0.5 krm socker
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl basilikablad
  • 1 krm salt
  • Med krabbmousse:
  • 340 g salladskrabba på burk
  • 1 dl färskost
  • 2 msk finhackad röd lök
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 st tunt skivad baguette
  • 1 krm salt

Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Två varianter på tilltugg som kompletterar varandra väldigt bra. Ett med kryddig färkost, det andra med mild mozarella.

Tillagningstid: 10 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Med cocktailtomater

  1. Dela tomaterna, salta, peppra, sockra snittytan lite. Lägg ihop halvorna med en skiva mozzarella och ett basilikablad mellan. Fäst med i en cocktailpinne.

Med krabbmousse

  1. Låt krabban rinna i en sil, tryck med en sked så att den blir torr. Blanda den sedan med resten av ingredienserna. Forma små bollar och lägg på brödskivorna. Garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Gyllin

2012-08-21

Härligt recept! Jag pressade lite lime i också så fick moussen en härligt frisk smak.

Liknande recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Kräftröra med dill och tabasco

(6)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies