Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Grillade grönsaker och bläckfisk, Servera som förrätt eller som del av en liten buffé. Verkligen urgoda smaker tillsammans.

Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 0.5 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar
  • 2 dl urkärnade gröna oliver
  • 500 g förkokt bläckfisk (kyld/fryst)
  • 2 vitlöksklyftor, skivad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär lök, paprika och zucchini i grova bitar. Ringla över olja och grilla eller stek dem till fin färg, salta och peppra. Skär ner i mindre bitar och skiva oliverna.
  2. Skölj av bläckfisken enligt anvisning på förpackningen och skär de stora bitarna något mindre. Stek bläckfisk och vitlök i olja i en riktigt het panna.
  3. Tillsätt vinägern efter ca 2 min och häll upp allt i en skål. Blanda ner grönsakerna och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(31)
Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 0.5 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar
  • 2 dl urkärnade gröna oliver
  • 500 g förkokt bläckfisk (kyld/fryst)
  • 2 vitlöksklyftor, skivad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Grillade grönsaker och bläckfisk, Servera som förrätt eller som del av en liten buffé. Verkligen urgoda smaker tillsammans.

Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär lök, paprika och zucchini i grova bitar. Ringla över olja och grilla eller stek dem till fin färg, salta och peppra. Skär ner i mindre bitar och skiva oliverna.
  2. Skölj av bläckfisken enligt anvisning på förpackningen och skär de stora bitarna något mindre. Stek bläckfisk och vitlök i olja i en riktigt het panna.
  3. Tillsätt vinägern efter ca 2 min och häll upp allt i en skål. Blanda ner grönsakerna och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(31)