Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Grillade grönsaker och bläckfisk, Servera som förrätt eller som del av en liten buffé. Verkligen urgoda smaker tillsammans.

Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 0.5 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar
  • 2 dl urkärnade gröna oliver
  • 500 g förkokt bläckfisk (kyld/fryst)
  • 2 vitlöksklyftor, skivad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär lök, paprika och zucchini i grova bitar. Ringla över olja och grilla eller stek dem till fin färg, salta och peppra. Skär ner i mindre bitar och skiva oliverna.
  2. Skölj av bläckfisken enligt anvisning på förpackningen och skär de stora bitarna något mindre. Stek bläckfisk och vitlök i olja i en riktigt het panna.
  3. Tillsätt vinägern efter ca 2 min och häll upp allt i en skål. Blanda ner grönsakerna och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 0.5 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar
  • 2 dl urkärnade gröna oliver
  • 500 g förkokt bläckfisk (kyld/fryst)
  • 2 vitlöksklyftor, skivad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Grillade grönsaker och bläckfisk, Servera som förrätt eller som del av en liten buffé. Verkligen urgoda smaker tillsammans.

Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Skär lök, paprika och zucchini i grova bitar. Ringla över olja och grilla eller stek dem till fin färg, salta och peppra. Skär ner i mindre bitar och skiva oliverna.
  2. Skölj av bläckfisken enligt anvisning på förpackningen och skär de stora bitarna något mindre. Stek bläckfisk och vitlök i olja i en riktigt het panna.
  3. Tillsätt vinägern efter ca 2 min och häll upp allt i en skål. Blanda ner grönsakerna och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!