Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple
  • Tid 30 min

Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

2.33 (9 betyg)

Tartar med smak av röd chili, vitlök och lime.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
Tartar:
  • 100 g tunt skivade kammussla (pilgrimsmussla)
  • 100 g tärnad fryst, tinad lax
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 riven eller pressad vitlök
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Vinägrett:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk honung
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Till servering:
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 skivad avokado
  • 0.5 dl granatäpple kärnor
  • några korianderblad eller persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienserna till tartaren och smaka av med salt och peppar. .

  2. 2

    Blanda ingredienserna till vinägretten

  3. 3

    Blanda sallad och vinägrett och varva med avokado på tallrikar. Forma tartaren rund (med till exempel en form) och lägg tartaren ovanpå salladen.

  4. 4

    Toppa med granatäppelkärnor och hackad koriander eller persilja.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar