Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tartar med smak av röd chili, vitlök och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Tartar:
  • 100 g tunt skivade kammussla (pilgrimsmussla)
  • 100 g tärnad fryst, tinad lax
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 riven eller pressad vitlök
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Vinägrett:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk honung
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Till servering:
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 skivad avokado
  • 0.5 dl granatäpple kärnor
  • några korianderblad eller persilja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till tartaren och smaka av med salt och peppar. .
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten
  3. Blanda sallad och vinägrett och varva med avokado på tallrikar. Forma tartaren rund (med till exempel en form) och lägg tartaren ovanpå salladen.
  4. Toppa med granatäppelkärnor och hackad koriander eller persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Så här öppnar och äter du ostron

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Räkor med mango, chili och koriander

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • Tartar:
  • 100 g tunt skivade kammussla (pilgrimsmussla)
  • 100 g tärnad fryst, tinad lax
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 riven eller pressad vitlök
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Vinägrett:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk honung
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Till servering:
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 skivad avokado
  • 0.5 dl granatäpple kärnor
  • några korianderblad eller persilja

Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tartar med smak av röd chili, vitlök och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till tartaren och smaka av med salt och peppar. .
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten
  3. Blanda sallad och vinägrett och varva med avokado på tallrikar. Forma tartaren rund (med till exempel en form) och lägg tartaren ovanpå salladen.
  4. Toppa med granatäppelkärnor och hackad koriander eller persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Så här öppnar och äter du ostron

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Räkor med mango, chili och koriander

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)