Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tartar med smak av röd chili, vitlök och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • Tartar:
  • 100 g tunt skivade kammussla (pilgrimsmussla)
  • 100 g tärnad fryst, tinad lax
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 riven eller pressad vitlök
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Vinägrett:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk honung
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Till servering:
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 skivad avokado
  • 0.5 dl granatäpple kärnor
  • några korianderblad eller persilja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till tartaren och smaka av med salt och peppar. .
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten
  3. Blanda sallad och vinägrett och varva med avokado på tallrikar. Forma tartaren rund (med till exempel en form) och lägg tartaren ovanpå salladen.
  4. Toppa med granatäppelkärnor och hackad koriander eller persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple
19 st
  • Ingredienser (19)
  • Tartar:
  • 100 g tunt skivade kammussla (pilgrimsmussla)
  • 100 g tärnad fryst, tinad lax
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 riven eller pressad vitlök
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Vinägrett:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk honung
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Till servering:
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 skivad avokado
  • 0.5 dl granatäpple kärnor
  • några korianderblad eller persilja

Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tartar med smak av röd chili, vitlök och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till tartaren och smaka av med salt och peppar. .
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten
  3. Blanda sallad och vinägrett och varva med avokado på tallrikar. Forma tartaren rund (med till exempel en form) och lägg tartaren ovanpå salladen.
  4. Toppa med granatäppelkärnor och hackad koriander eller persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!