Thailändsk kycklingsoppa
  • Tid 25 min

Thailändsk kycklingsoppa

3.44 (62 betyg)

Älskad thailänsk husman - kyckling i sällskap med asiens godaste smaker såsom citrongräs, ingfära och koriander.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 2 tsk grön currypasta
  • 3 dl hönsbuljong av koncentrerad fond eller tärning
  • 1 lime, pressad saft
  • 4 dl kokosmjölk
  • 3 cm strimlad ingefära
  • 150 g champinjoner, i bitar
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 krossad och skivad stjälk citrongräs
  • 1 urkärnad, strimlad röd chili
  • 1 dl färsk koriander
Servering:
  • 4 bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala av det gröna på limen med en potatisskalare och pressa ur saften. Koka upp kokosmjölk, buljong, limeskal, currypasta, ingefära, fisksås och eventuellt citrongräs i en gryta. Låt soppan sjuda ca 5 minuter.

  2. 2

    Sila soppan och häll tillbaka den i grytan. Koka upp och lägg i kyckling, champinjoner, salladslök och chili och sjud tills kycklingen precis är genomkokt, ca 5 minuter. Smaka av med limesaft. Lägg i koriander.

Servering

  1. 1

    Servera bröd till soppan.

Servering

Servera soppan med jasminris i separata skålar och lägg det efterhand i soppan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Skippa chili och tillsätt lite grädde så blir soppan mildare och lenare.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Victor

    Själv föredrar jag att inte kärna ur chilin, för att få soppan lite mer thai-stark.

  • Lina

    Supergott! Gick lika bra med röd currypasta om man bara har det hemma.

  • Annika

    Jag tillsatte finstrimlad morot 10 min innan soppan var färdig och finstrimlad vitkål 5 min innan soppan var klar, vilket gjorde den mer matig. Mums!