Thaigryta röd curry

Thaigryta röd curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Den perfekta snabblagade vardagsmiddagen, thaigryta med kokosmjölk och röd curry och massa grönsaker.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 330 ml kokosmjölk
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 tsk fisksås
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 4 morötter, skivade
  • 1 blomkålshuvud, i buketter
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 150 g sockerärter
  • 1 dl jordnötter
  • 1 basilika
  • Till servering
  • matvete

Gör så här

  1. Koka upp kokosmjölken, låt sjuda ca 5 min och tillsätt curry, lime, fisksås, grönsaksbuljong och vatten.
  2. Tillsätt morot, blomkål och paprika. Sjud ca 5 min. Vänd i sockerärter, jordnötter och grovt hackad basilika. Servera grytan med matvete.

Tips

De dagar du inte hinner eller har lust att skära grönsaker går det bra att använda en påse wokgrönsaker eller liknande från frysen. Och istället för matvete kan du variera med ris och nudlar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-09-09

Va kul att höra, Emmy!

Emmy

2022-09-08

Enkelt och gott! Jag tog 2 dl vatten för att få mycket sås, men redde med lite maizena.

Maria

2022-09-01

Nu har jag lagat rätten, och 5 dl vatten samt en burk med 400 ML kokosmjölk. Blev gott men mer blaskigt än krämigt, och det tog 20 min för grönsakerna att bli mjuka.

Maria

2022-09-01

Måste väl ska vara en liter vatten?

Ulrika

2022-08-29

Ska det verkligen bara vara 1 dl vatten i ?Smakar bara salt. Jag späder mer pga buljongtärningen.

Thaigryta röd curry
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 330 ml kokosmjölk
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 tsk fisksås
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 4 morötter, skivade
  • 1 blomkålshuvud, i buketter
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 150 g sockerärter
  • 1 dl jordnötter
  • 1 basilika
  • Till servering
  • matvete

Thaigryta röd curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Den perfekta snabblagade vardagsmiddagen, thaigryta med kokosmjölk och röd curry och massa grönsaker.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp kokosmjölken, låt sjuda ca 5 min och tillsätt curry, lime, fisksås, grönsaksbuljong och vatten.
  2. Tillsätt morot, blomkål och paprika. Sjud ca 5 min. Vänd i sockerärter, jordnötter och grovt hackad basilika. Servera grytan med matvete.

Tips

De dagar du inte hinner eller har lust att skära grönsaker går det bra att använda en påse wokgrönsaker eller liknande från frysen. Och istället för matvete kan du variera med ris och nudlar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-09-09

Va kul att höra, Emmy!

Emmy

2022-09-08

Enkelt och gott! Jag tog 2 dl vatten för att få mycket sås, men redde med lite maizena.

Maria

2022-09-01

Nu har jag lagat rätten, och 5 dl vatten samt en burk med 400 ML kokosmjölk. Blev gott men mer blaskigt än krämigt, och det tog 20 min för grönsakerna att bli mjuka.

Maria

2022-09-01

Måste väl ska vara en liter vatten?

Ulrika

2022-08-29

Ska det verkligen bara vara 1 dl vatten i ?Smakar bara salt. Jag späder mer pga buljongtärningen.