Thaifalugryta

Thaifalugryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Den svenska favoriten falukorv möter det Thailändska köket. Resultatet blir en kokosmjöljkgryta med aubergine, sockerärtor, limeblad och chili.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 3 msk majsolja (1/3 till currypastan)
  • 400 g aubergine skuren i bitar
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk massaman curry
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chilipeppar
  • 400 g strimlad falukorv
  • 6 limeblad eller rivet skal från lime (1 lime motsvarar 6 blad)
  • 400 g kokosmjölk
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk farinsocker
  • peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl basilika, gärna thaibasilika
  • salt

Gör så här

  1. Fräs auberginebitarna i oljan och smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Fräs currypastan i het olja och tillsätt sedan chilipepparn. Lägg i den strimlade falukorven, rör hela tiden. Tillsätt limebladen och de frästa auberginebitarna och låt fräsa ytterligare en stund.
  3. Tillsätt kokosmjölken och grönsaksbuljongtärningen och låt småkoka under omrörning till en simmig konsistens. Smaka av med farinsocker, salt och peppar. Tillsätt sockerärter och basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



R Ruppi

2014-02-23

Thaismak är gott även med falukorv , barnen tycker om det också !

Thaifalugryta
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 msk majsolja (1/3 till currypastan)
  • 400 g aubergine skuren i bitar
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk massaman curry
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chilipeppar
  • 400 g strimlad falukorv
  • 6 limeblad eller rivet skal från lime (1 lime motsvarar 6 blad)
  • 400 g kokosmjölk
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk farinsocker
  • peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl basilika, gärna thaibasilika
  • salt

Thaifalugryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Den svenska favoriten falukorv möter det Thailändska köket. Resultatet blir en kokosmjöljkgryta med aubergine, sockerärtor, limeblad och chili.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs auberginebitarna i oljan och smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Fräs currypastan i het olja och tillsätt sedan chilipepparn. Lägg i den strimlade falukorven, rör hela tiden. Tillsätt limebladen och de frästa auberginebitarna och låt fräsa ytterligare en stund.
  3. Tillsätt kokosmjölken och grönsaksbuljongtärningen och låt småkoka under omrörning till en simmig konsistens. Smaka av med farinsocker, salt och peppar. Tillsätt sockerärter och basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



R Ruppi

2014-02-23

Thaismak är gott även med falukorv , barnen tycker om det också !