Melanzaneburgare

Melanzaneburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Otroligt god och somrig vegetarisk burgare med italienska smaker. Grillad aubergine som toppas med mozzarella, tomatsås och parmesan och serveras mellan två grillade brödskivor. Recept ur kokboken " Grilla: Hur lätt som helst" av Jessica Frej.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
  • 1 kg aubergine
  • 1 msk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 375 g mozzarella, skivad
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 kruka färsk basilika
  • brödskivor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Kall tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g soltorkade tomater
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa ingredienserna till tomatröran slätt. Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Lägg på en plåt, salta och låt stå 15 min. Torka bort vätskan och ringla olja över skivorna. Grilla på indirekt värme i 15 min. Vänd då och då.
  2. Lägg mozzarella på varje skiva. Grilla på direkt värme under lock i 30 sek med mozzarellan på ovansidan så att den smälter. Låt vila på indirekt värme medan du grillar bröden.
  3. När bröden fått färg, gnid dem med snittytan på en delad vitlöksklyfta. Lägg parmesan och basilika på bröden. Addera aubergine och mozzarella. Avsluta med en klick tomatröra och lägg på en brödskiva som lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-08-01

Hej Kersti! Beskrivningen finns under Gör så här.

Kersti

2022-07-31

Varför står det inget om tillagningen? Ska de soltorkade tomaterna vara hela eller hackade?

Melanzaneburgare
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg aubergine
  • 1 msk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 375 g mozzarella, skivad
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 kruka färsk basilika
  • brödskivor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Kall tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g soltorkade tomater
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt

Melanzaneburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Otroligt god och somrig vegetarisk burgare med italienska smaker. Grillad aubergine som toppas med mozzarella, tomatsås och parmesan och serveras mellan två grillade brödskivor. Recept ur kokboken " Grilla: Hur lätt som helst" av Jessica Frej.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Mixa ingredienserna till tomatröran slätt. Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Lägg på en plåt, salta och låt stå 15 min. Torka bort vätskan och ringla olja över skivorna. Grilla på indirekt värme i 15 min. Vänd då och då.
  2. Lägg mozzarella på varje skiva. Grilla på direkt värme under lock i 30 sek med mozzarellan på ovansidan så att den smälter. Låt vila på indirekt värme medan du grillar bröden.
  3. När bröden fått färg, gnid dem med snittytan på en delad vitlöksklyfta. Lägg parmesan och basilika på bröden. Addera aubergine och mozzarella. Avsluta med en klick tomatröra och lägg på en brödskiva som lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-08-01

Hej Kersti! Beskrivningen finns under Gör så här.

Kersti

2022-07-31

Varför står det inget om tillagningen? Ska de soltorkade tomaterna vara hela eller hackade?