Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra
  • Tid 35 min

Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

3 (12 betyg)

Den mumsigt mosade röran är mättande och supergod. Passar bra till brödet också.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 zucchini
  • 0.5 aubergine
  • 2 tomater
  • 2 knipplökar
  • 1 paprika
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe morötter
  • 300 g blomkål
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • 1 dl basilika, hackad
Chunky kikärtsröra
  • 1 burk kikärtor (ca 400 g)
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Chunky kikärtsröra: Skölj av kikärterna. Mosa dem och blanda med smulad fetaost, olivolja, vitlök och örter. Smaka av med salt.

  2. 2

    Skär zucchini och aubergine i skivor, ca 1 cm. Dela tomaterna, knipplökarna och paprikan. Ansa sparris och morot. Plocka buketter av blomkålen.

  3. 3

    Vänd runt alla grönsakerna i olja och grilla tills de är något mjuka. Lök och sparris går snabbast så lägg dem sist på grillen. Blomkålen kan förkokas om man inte gillar den rå i mitten. Grilla även halverad citron, vitlök och ev potatis. Servera de grillade grönsakerna med den matiga röran och gärna ett stort bröd.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna webbredaktör

    Till D: Kikärtsröran ska vara ganska chunky och alltså inte som en sås. Vill du att den ska bli mer lös kan du använda kronärtskockshjärtan på burk istället för kikärtor.

  • D

    Receptet och ingredienserna stämmer inte överens. Kikärtsröran blir för torr om man följer receptet.

  • Lizmari

    Grillade grönsaker är alltid gott. Men receptet stämmer inte överens med ingredienserna, vilket var lite dumt när en handlade via receptet. Jag använde sheeze greek style istället för fetaost för att göra rätten vegansk.