Lättkokt vitkål med ostsås

Lättkokt vitkål med ostsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Vitkålen får liv med sås av lagrad ost och grädde.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g färsk vitkål
  • Ostsås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1.5 dl riven lagrad ost, gärna en del parmesan
  • 2 dl krutonger eller grovt hackade hasselnötter
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Vitkål

  1. Skär kålen i klyftor. Koka dem nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt kålen rinna av väl.

Ostsås

  1. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och grädden. Koka upp under vispning och låt koka 3-4 minuter. Smaksätt med salt och peppar och rör ner osten.
  2. Lägg upp kålen, häll över såsen och strö över krutonger eller hackade nötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Falukorv med ostsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tortillawraps med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tomatfyllda potatisar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(5)
Lättkokt vitkål med ostsås
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 700 g färsk vitkål
  • Ostsås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1.5 dl riven lagrad ost, gärna en del parmesan
  • 2 dl krutonger eller grovt hackade hasselnötter
  • 0.5 tsk salt

Lättkokt vitkål med ostsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Vitkålen får liv med sås av lagrad ost och grädde.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Vitkål

  1. Skär kålen i klyftor. Koka dem nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt kålen rinna av väl.

Ostsås

  1. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och grädden. Koka upp under vispning och låt koka 3-4 minuter. Smaksätt med salt och peppar och rör ner osten.
  2. Lägg upp kålen, häll över såsen och strö över krutonger eller hackade nötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Falukorv med ostsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tortillawraps med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tomatfyllda potatisar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(5)