Lättkokt vitkål med ostsås

Lättkokt vitkål med ostsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Vitkålen får liv med sås av lagrad ost och grädde.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 700 g färsk vitkål
  • Ostsås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1.5 dl riven lagrad ost, gärna en del parmesan
  • 2 dl krutonger eller grovt hackade hasselnötter
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Vitkål

  1. Skär kålen i klyftor. Koka dem nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt kålen rinna av väl.

Ostsås

  1. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och grädden. Koka upp under vispning och låt koka 3-4 minuter. Smaksätt med salt och peppar och rör ner osten.
  2. Lägg upp kålen, häll över såsen och strö över krutonger eller hackade nötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lättkokt vitkål med ostsås
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 700 g färsk vitkål
  • Ostsås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1.5 dl riven lagrad ost, gärna en del parmesan
  • 2 dl krutonger eller grovt hackade hasselnötter
  • 0.5 tsk salt

Lättkokt vitkål med ostsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Vitkålen får liv med sås av lagrad ost och grädde.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

Vitkål

  1. Skär kålen i klyftor. Koka dem nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt kålen rinna av väl.

Ostsås

  1. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och grädden. Koka upp under vispning och låt koka 3-4 minuter. Smaksätt med salt och peppar och rör ner osten.
  2. Lägg upp kålen, häll över såsen och strö över krutonger eller hackade nötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!