Pumpasoppa med fylld tortilla
  • Tid 35 min

Pumpasoppa med fylld tortilla

4 (6 betyg)

Härlig pumpasoppa med mycket smak.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 1 kg pumpa, tärnad
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 tortillabröd
  • 150 g riven ost, gärna lagrad ost.
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 salladslök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs löken i smöret i en stor kastrull. Skala pumpan och dela den i bitar, lägg ner i kastrullen tillsammans med löken.

  2. 2

    Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna. Tillsätt kokosmjölk, ingefära och lime. låt koka tills pumpan mjuknat, ca 20 min.

  3. 3

    Mixa soppan slät och krydda med salt och peppar.

  4. 4

    Fördela riven ost, tomat och salladslök på ena sidan av tortillabröden, vik ihop och stek till fin färg på båda sidor.

  5. 5

    Servera soppan med skurna tortillakvartar.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Robert

    Efter extra tillägg som vitlök, sambal, morötter, palsternacka och extra mycket ingefära så blev soppan jätte god! Toppades med fetaost och persilja. Mumma!