Thaifalugryta

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Den svenska favoriten falukorv möter det Thailändska köket. Resultatet blir en kokosmjöljkgryta med aubergine, sockerärtor, limeblad och chili.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 3 msk majsolja (1/3 till currypastan)
  • 400 g aubergine skuren i bitar
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk massaman curry
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chilipeppar
  • 400 g strimlad falukorv
  • 6 limeblad eller rivet skal från lime (1 lime motsvarar 6 blad)
  • 400 g kokosmjölk
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk farinsocker
  • peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl basilika, gärna thaibasilika
  • salt

Gör så här

  1. Fräs auberginebitarna i oljan och smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Fräs currypastan i het olja och tillsätt sedan chilipepparn. Lägg i den strimlade falukorven, rör hela tiden. Tillsätt limebladen och de frästa auberginebitarna och låt fräsa ytterligare en stund.
  3. Tillsätt kokosmjölken och grönsaksbuljongtärningen och låt småkoka under omrörning till en simmig konsistens. Smaka av med farinsocker, salt och peppar. Tillsätt sockerärter och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



R Ruppi

2014-02-23

Thaismak är gott även med falukorv , barnen tycker om det också !

Liknande recept

Falukorv med ostsås

(0)

Kryddig korvgryta med vitkål

(14)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Korvspett med blodig tomatsås

(2)

Lammkorv på plåt

(1)

Kålsoppa med korvslantar

(9)

Blomkål i krämig tomatsås med falukorv

(15)

Bratwurst med surkål

(11)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 msk majsolja (1/3 till currypastan)
  • 400 g aubergine skuren i bitar
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk massaman curry
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chilipeppar
  • 400 g strimlad falukorv
  • 6 limeblad eller rivet skal från lime (1 lime motsvarar 6 blad)
  • 400 g kokosmjölk
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk farinsocker
  • peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl basilika, gärna thaibasilika
  • salt

Thaifalugryta

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Den svenska favoriten falukorv möter det Thailändska köket. Resultatet blir en kokosmjöljkgryta med aubergine, sockerärtor, limeblad och chili.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs auberginebitarna i oljan och smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Fräs currypastan i het olja och tillsätt sedan chilipepparn. Lägg i den strimlade falukorven, rör hela tiden. Tillsätt limebladen och de frästa auberginebitarna och låt fräsa ytterligare en stund.
  3. Tillsätt kokosmjölken och grönsaksbuljongtärningen och låt småkoka under omrörning till en simmig konsistens. Smaka av med farinsocker, salt och peppar. Tillsätt sockerärter och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



R Ruppi

2014-02-23

Thaismak är gott även med falukorv , barnen tycker om det också !

Liknande recept

Falukorv med ostsås

(0)

Kryddig korvgryta med vitkål

(14)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Korvspett med blodig tomatsås

(2)

Lammkorv på plåt

(1)

Kålsoppa med korvslantar

(9)

Blomkål i krämig tomatsås med falukorv

(15)

Bratwurst med surkål

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies