Teriyakilax med nudlar

Teriyakilax med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Ugnsbakad lax med sesamfrön i en marinad på soja, vitlök och ingefära. Servera med stekt kål, paprika och glasnudlar. Smakrikt, fräscht och så enkelt att laga!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
  • 1.5 dl japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1.5 msk sesamolja
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 20 g ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 200 g glasnudlar
  • 200 g vitkål, finriven
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 150 g purjolök, skivad
  • 2 msk neutral olja
  • 70 g bladspenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Blanda soja, socker, sesamolja, vinäger, ingefära och vitlök. Häll marinaden över laxen och låt stå minst 15 min.
  2. Häll av marinaden i en skål. Strö över sesamfrön på laxen och baka i ugn ca 15 min, till innertemperatur 45 grader.
  3. Koka nudlarna ca 2 min, häll av och spola kallt. Stek kål, paprika och purjolök i olja ca 2 min. Tillsätt nudlar och häll på 1½ dl marinad. Vänd i spenat och servera med lax och extra marinad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2022-09-01

Gillades av hela familjen. Jag redde marinaden med lite maizenamjöl för lite tjockare konsistens.

Teriyakilax med nudlar
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.5 dl japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1.5 msk sesamolja
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 20 g ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 200 g glasnudlar
  • 200 g vitkål, finriven
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 150 g purjolök, skivad
  • 2 msk neutral olja
  • 70 g bladspenat

Teriyakilax med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Ugnsbakad lax med sesamfrön i en marinad på soja, vitlök och ingefära. Servera med stekt kål, paprika och glasnudlar. Smakrikt, fräscht och så enkelt att laga!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:125º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Blanda soja, socker, sesamolja, vinäger, ingefära och vitlök. Häll marinaden över laxen och låt stå minst 15 min.
  2. Häll av marinaden i en skål. Strö över sesamfrön på laxen och baka i ugn ca 15 min, till innertemperatur 45 grader.
  3. Koka nudlarna ca 2 min, häll av och spola kallt. Stek kål, paprika och purjolök i olja ca 2 min. Tillsätt nudlar och häll på 1½ dl marinad. Vänd i spenat och servera med lax och extra marinad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2022-09-01

Gillades av hela familjen. Jag redde marinaden med lite maizenamjöl för lite tjockare konsistens.