Spenatfyllda spättafiléer

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g rödspättafiléer
  • 250 g bladspenat, tinad och urkramad
  • 500 g räkor med skal, tinade och rensade
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk hummerfond
  • 1 dl riven ost
  • dill
  • citron eller limeklyftor
  • salt och vitpeppar
  • Tillbehör:
  • pressad potatis

Gör så här

  1. Lägg ut fisken med skinnsidan upp, salta och peppra. Fördela spenaten på fiskfiléerna och rulla ihop dem.
  2. Lägg fiskrullarna i en smord ugnsform. Blanda skaldjur (spara några till garnering), crème fraiche och hummerfond. Bred blandningen över fisken och strö över osten.
  3. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  4. Garnera med skaldjur, dill, citron eller lime.
  5. Servera med potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Curry med lax

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Schilianka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chili- och limemarinerad lax med thaigurka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Citronstekt laxfilé med salsa fresca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(53)
Spenatfyllda spättafiléer
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g rödspättafiléer
  • 250 g bladspenat, tinad och urkramad
  • 500 g räkor med skal, tinade och rensade
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk hummerfond
  • 1 dl riven ost
  • dill
  • citron eller limeklyftor
  • salt och vitpeppar
  • Tillbehör:
  • pressad potatis

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut fisken med skinnsidan upp, salta och peppra. Fördela spenaten på fiskfiléerna och rulla ihop dem.
  2. Lägg fiskrullarna i en smord ugnsform. Blanda skaldjur (spara några till garnering), crème fraiche och hummerfond. Bred blandningen över fisken och strö över osten.
  3. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  4. Garnera med skaldjur, dill, citron eller lime.
  5. Servera med potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Curry med lax

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Schilianka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chili- och limemarinerad lax med thaigurka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Citronstekt laxfilé med salsa fresca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(53)