Spenatfyllda spättafiléer

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
  • 600 g rödspättafiléer
  • 250 g bladspenat, tinad och urkramad
  • 500 g räkor med skal, tinade och rensade
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk hummerfond
  • 1 dl riven ost
  • dill
  • citron eller limeklyftor
  • salt och vitpeppar
  • Tillbehör:
  • pressad potatis

Gör så här

  1. Lägg ut fisken med skinnsidan upp, salta och peppra. Fördela spenaten på fiskfiléerna och rulla ihop dem.
  2. Lägg fiskrullarna i en smord ugnsform. Blanda skaldjur (spara några till garnering), crème fraiche och hummerfond. Bred blandningen över fisken och strö över osten.
  3. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  4. Garnera med skaldjur, dill, citron eller lime.
  5. Servera med potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Spenatfyllda spättafiléer
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g rödspättafiléer
  • 250 g bladspenat, tinad och urkramad
  • 500 g räkor med skal, tinade och rensade
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk hummerfond
  • 1 dl riven ost
  • dill
  • citron eller limeklyftor
  • salt och vitpeppar
  • Tillbehör:
  • pressad potatis

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg ut fisken med skinnsidan upp, salta och peppra. Fördela spenaten på fiskfiléerna och rulla ihop dem.
  2. Lägg fiskrullarna i en smord ugnsform. Blanda skaldjur (spara några till garnering), crème fraiche och hummerfond. Bred blandningen över fisken och strö över osten.
  3. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  4. Garnera med skaldjur, dill, citron eller lime.
  5. Servera med potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!