Lax med limesås och spenatwok

Lax med limesås och spenatwok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(54)

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 500 g färsk laxfiléer
  • 50 g hackade hasselnötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 msk smör till formen
  • 1 krm salt, efter smak
  • Limesås:
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 msk majonnäs
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 msk grönsaksfond
  • 2 msk färska örter, t ex basilika
  • Spenatwok:
  • 150 g färsk spenat
  • 150 g sockerärta
  • 1 rödlök i smala klyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olja till wokning

Gör så här

  1. Dela laxfilén i fyra portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Blanda nöthack, vitlök, salt och peppar. Täck fisken med hacket och ställ formen i mitten av ugnen 10-15 minuter.
  2. Blanda limesåsen, spara lite limeskal till garnering. Woka spenat, ärtor och lök några minuter. Smaka av med sambal oelek. Fördela spenatwok och laxfiléer på varma tallrikar. Strö lite rivet limeskal på fisken.

Servering

Servera genast med limesåsen och eventuellt kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lax med limesås och spenatwok
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g färsk laxfiléer
  • 50 g hackade hasselnötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 msk smör till formen
  • 1 krm salt, efter smak
  • Limesås:
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 msk majonnäs
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 msk grönsaksfond
  • 2 msk färska örter, t ex basilika
  • Spenatwok:
  • 150 g färsk spenat
  • 150 g sockerärta
  • 1 rödlök i smala klyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olja till wokning

Lax med limesås och spenatwok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(54)

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Dela laxfilén i fyra portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Blanda nöthack, vitlök, salt och peppar. Täck fisken med hacket och ställ formen i mitten av ugnen 10-15 minuter.
  2. Blanda limesåsen, spara lite limeskal till garnering. Woka spenat, ärtor och lök några minuter. Smaka av med sambal oelek. Fördela spenatwok och laxfiléer på varma tallrikar. Strö lite rivet limeskal på fisken.

Servering

Servera genast med limesåsen och eventuellt kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!