Citronstekt laxfilé med salsa fresca

Citronstekt laxfilé med salsa fresca

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Panerad lax med en het och frisk gurksalsa.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
  • 600 g laxfilé, i portionsbitar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 stor citron, rivet skal
  • 1 dl finhackad persilja, helst slätbladig
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 msk smör, margarin eller olja till stekning
  • 1 tsk salt, gärna gourmetsalt
  • Salsa Fresca:
  • 1 urkärnad och finhackad grön chilifrukt
  • 0.5 smått tärnad gurka
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 salladslökar eller motsvarande mäng purjolök
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 2 msk blad från citronmeliss eller hackad mynta
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda först alla ingredienser till salsan utom citronmeliss eller mynta. Smaka av väl. Täck och låt stå i kyl, gärna någon timme.
  2. Rör sönder ägget på en tallrik. Blanda ströbröd, citronskal, persilja, salt och peppar på ett annat. Vänd laxbitarna först i ägget sedan i kryddblandningen. Hetta upp fett i en stekpanna. Stek laxen på inte alltför stark värme 3-4 minuter på varje sida.
  3. Vänd ner citronmeliss eller mynta i salsan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Citronstekt laxfilé med salsa fresca
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g laxfilé, i portionsbitar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 stor citron, rivet skal
  • 1 dl finhackad persilja, helst slätbladig
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 msk smör, margarin eller olja till stekning
  • 1 tsk salt, gärna gourmetsalt
  • Salsa Fresca:
  • 1 urkärnad och finhackad grön chilifrukt
  • 0.5 smått tärnad gurka
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 salladslökar eller motsvarande mäng purjolök
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 2 msk blad från citronmeliss eller hackad mynta
  • 0.5 tsk salt

Citronstekt laxfilé med salsa fresca

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Panerad lax med en het och frisk gurksalsa.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda först alla ingredienser till salsan utom citronmeliss eller mynta. Smaka av väl. Täck och låt stå i kyl, gärna någon timme.
  2. Rör sönder ägget på en tallrik. Blanda ströbröd, citronskal, persilja, salt och peppar på ett annat. Vänd laxbitarna först i ägget sedan i kryddblandningen. Hetta upp fett i en stekpanna. Stek laxen på inte alltför stark värme 3-4 minuter på varje sida.
  3. Vänd ner citronmeliss eller mynta i salsan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!