
Citronstekt laxfilé med salsa fresca
Betyg (1-5):
Panerad lax med en het och frisk gurksalsa.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g laxfilé, i portionsbitar
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 stor citron, rivet skal
- 1 dl finhackad persilja, helst slätbladig
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 0.5 msk smör, margarin eller olja till stekning
- 1 tsk salt, gärna gourmetsalt
- Salsa Fresca:
- 1 urkärnad och finhackad grön chilifrukt
- 0.5 smått tärnad gurka
- 1 lime, rivet skal och pressad saft
- 2 salladslökar eller motsvarande mäng purjolök
- 250 g körsbärstomater, i klyftor
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk socker
- 2 msk blad från citronmeliss eller hackad mynta
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Blanda först alla ingredienser till salsan utom citronmeliss eller mynta. Smaka av väl. Täck och låt stå i kyl, gärna någon timme.
- Rör sönder ägget på en tallrik. Blanda ströbröd, citronskal, persilja, salt och peppar på ett annat. Vänd laxbitarna först i ägget sedan i kryddblandningen. Hetta upp fett i en stekpanna. Stek laxen på inte alltför stark värme 3-4 minuter på varje sida.
- Vänd ner citronmeliss eller mynta i salsan.
Citronstekt laxfilé med salsa fresca
Betyg (1-5):
Panerad lax med en het och frisk gurksalsa.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda först alla ingredienser till salsan utom citronmeliss eller mynta. Smaka av väl. Täck och låt stå i kyl, gärna någon timme.
- Rör sönder ägget på en tallrik. Blanda ströbröd, citronskal, persilja, salt och peppar på ett annat. Vänd laxbitarna först i ägget sedan i kryddblandningen. Hetta upp fett i en stekpanna. Stek laxen på inte alltför stark värme 3-4 minuter på varje sida.
- Vänd ner citronmeliss eller mynta i salsan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!