Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Fisken blir extra saftig då den tillagas i buljong.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g sjötungsfilé
  • 1.5 dl vitt vin, torrt
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk peppar
  • Sås:
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • peppar
  • 1 msk smör
  • 4 skalade och fint tärnade tomater
  • Färs:
  • 200 g renskuren laxfilé
  • 1 ägg, bara gulan
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

Sås

  1. Lös buljongtärningen i 0,5 liter vatten, koka ihop buljongen med grädden tills ca 2 dl återstår. Tillsätt tomatpurén och låt småputtra i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt en klick smör och tomatköttet.

Färs

  1. Lägg laxen, skuren i bitar, och äggulan i en mixer och krydda med salt och peppar, starta mixern och tillsätt grädden i en fin stråle. Mixa bara tills färsen går ihop. Bred färsen på filéerna, rulla ihop dem och lägg dem i en ugnssäker form med ca 0,5 cm vitt torrt vin. Pensla dem med lite olja, salta och peppra.
  2. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter tills filéerna är genomgräddade. Pensla dem då och då under gräddningen med "buljongen" som de ligger i.
  3. Fördela filéerna på 4 varma tallrikar och slå såsen runt om.

Servering

Servera med någon grönsak t ex broccoli och kokt potatis.

Tips

Rätten går även bra att göra på filéer av rödspätta, berg- eller rödtunga.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2013-05-27

@Tom Det är en varmrätt.

Tom

2013-05-26

Hej, jag undrar om det är en förrätt eller en varmrätt?

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g sjötungsfilé
  • 1.5 dl vitt vin, torrt
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk peppar
  • Sås:
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • peppar
  • 1 msk smör
  • 4 skalade och fint tärnade tomater
  • Färs:
  • 200 g renskuren laxfilé
  • 1 ägg, bara gulan
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Fisken blir extra saftig då den tillagas i buljong.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Sås

  1. Lös buljongtärningen i 0,5 liter vatten, koka ihop buljongen med grädden tills ca 2 dl återstår. Tillsätt tomatpurén och låt småputtra i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt en klick smör och tomatköttet.

Färs

  1. Lägg laxen, skuren i bitar, och äggulan i en mixer och krydda med salt och peppar, starta mixern och tillsätt grädden i en fin stråle. Mixa bara tills färsen går ihop. Bred färsen på filéerna, rulla ihop dem och lägg dem i en ugnssäker form med ca 0,5 cm vitt torrt vin. Pensla dem med lite olja, salta och peppra.
  2. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter tills filéerna är genomgräddade. Pensla dem då och då under gräddningen med "buljongen" som de ligger i.
  3. Fördela filéerna på 4 varma tallrikar och slå såsen runt om.

Servering

Servera med någon grönsak t ex broccoli och kokt potatis.

Tips

Rätten går även bra att göra på filéer av rödspätta, berg- eller rödtunga.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2013-05-27

@Tom Det är en varmrätt.

Tom

2013-05-26

Hej, jag undrar om det är en förrätt eller en varmrätt?