Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Fisken blir extra saftig då den tillagas i buljong.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g sjötungsfilé
  • 1.5 dl vitt vin, torrt
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk peppar
  • Sås:
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • peppar
  • 1 msk smör
  • 4 skalade och fint tärnade tomater
  • Färs:
  • 200 g renskuren laxfilé
  • 1 ägg, bara gulan
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

Sås

  1. Lös buljongtärningen i 0,5 liter vatten, koka ihop buljongen med grädden tills ca 2 dl återstår. Tillsätt tomatpurén och låt småputtra i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt en klick smör och tomatköttet.

Färs

  1. Lägg laxen, skuren i bitar, och äggulan i en mixer och krydda med salt och peppar, starta mixern och tillsätt grädden i en fin stråle. Mixa bara tills färsen går ihop. Bred färsen på filéerna, rulla ihop dem och lägg dem i en ugnssäker form med ca 0,5 cm vitt torrt vin. Pensla dem med lite olja, salta och peppra.
  2. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter tills filéerna är genomgräddade. Pensla dem då och då under gräddningen med "buljongen" som de ligger i.
  3. Fördela filéerna på 4 varma tallrikar och slå såsen runt om.

Servering

Servera med någon grönsak t ex broccoli och kokt potatis.

Tips

Rätten går även bra att göra på filéer av rödspätta, berg- eller rödtunga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2013-05-27

@Tom Det är en varmrätt.

Tom

2013-05-26

Hej, jag undrar om det är en förrätt eller en varmrätt?

Liknande recept

Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g sjötungsfilé
  • 1.5 dl vitt vin, torrt
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk peppar
  • Sås:
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • peppar
  • 1 msk smör
  • 4 skalade och fint tärnade tomater
  • Färs:
  • 200 g renskuren laxfilé
  • 1 ägg, bara gulan
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Fisken blir extra saftig då den tillagas i buljong.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Sås

  1. Lös buljongtärningen i 0,5 liter vatten, koka ihop buljongen med grädden tills ca 2 dl återstår. Tillsätt tomatpurén och låt småputtra i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt en klick smör och tomatköttet.

Färs

  1. Lägg laxen, skuren i bitar, och äggulan i en mixer och krydda med salt och peppar, starta mixern och tillsätt grädden i en fin stråle. Mixa bara tills färsen går ihop. Bred färsen på filéerna, rulla ihop dem och lägg dem i en ugnssäker form med ca 0,5 cm vitt torrt vin. Pensla dem med lite olja, salta och peppra.
  2. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter tills filéerna är genomgräddade. Pensla dem då och då under gräddningen med "buljongen" som de ligger i.
  3. Fördela filéerna på 4 varma tallrikar och slå såsen runt om.

Servering

Servera med någon grönsak t ex broccoli och kokt potatis.

Tips

Rätten går även bra att göra på filéer av rödspätta, berg- eller rödtunga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2013-05-27

@Tom Det är en varmrätt.

Tom

2013-05-26

Hej, jag undrar om det är en förrätt eller en varmrätt?

Liknande recept

Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)