Teppanyaki på fläskkarré
Teppanyaki på fläskkarré
  • Tid 30 min

Teppanyaki på fläskkarré

3.88 (16 betyg)

Ett recept från Lennart Jähkel i tv-programmet Sjön suger.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
Dressing:
  • 0.75 dl japansk ljus soja
  • 3 msk japansk risvinäger, mirin
  • 2 msk socker
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, stötta i mortel
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1.5 tsk skalad och finriven färsk ingefära
Till stekning:
  • 2 msk olja
  • 300 g strimlad fläskkarré
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 tunt strimlad morot
  • 1 tunt strimlad grön paprika
  • 1 grön mild chili, urkärnad, strimlad
  • 200 g strimlad vitkål
  • 150 g ostronskivling, eller valfri svamp, i bitar
  • 250 g okokta nudlar, valfri sort, tillagade
Till servering:
  • ärtskott och/eller böngroddar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till dressingen och ställåt sidan. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok och häll i samtliga ingredienser utom nudlarna. Stek under omrörning 6-8 minuter.

  2. 2

    Tillsätt nudlarna och blanda. Stek ytterligare 1-2 minuter eller tills köttet är genomstekt. Blanda ner skott och/eller groddar och dressing.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar