Biffsallad med mango, nudlar och nötter
  • Tid 25 min + marinering

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

4.88 (16 betyg)

Underbart god biffsallad med nudlar och saftig mango.

  • Tillagningstid 25 min + marinering
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g biff eller lövbiff
  • 150 g äggnudlar
  • 1 mango
  • 100 g färska böngroddar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 dl salta jordnötter, grovhackade
  • 1 kruka färsk koriander
Marinad
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 lime, pressad saft och rivet skal
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0.5 citrongräs, finhackat
Dressing
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 2 msk japansk soja (Kikkoman)
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till marinaden. Strimla köttet och vänd runt i marinaden. Låt stå minst 1 timme före tillagning.

  2. 2

    Blanda ingredienserna till dressingen. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj av med kallt vatten. Skala mangon med potatisskalare och skär i strimlor.

  3. 3

    Vänd runt nudlar, mango och grönsaker i dressingen. Hetta upp en stekpanna ordentligt och stek köttet lite i taget i lite olja.

  4. 4

    Vänd ner det stekta köttet i salladen och toppa med jordnötter. Servera direkt, gärna med koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Funkar också bra att servera med ris istället för nudlar.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Sååå gott!!! Jag hittade inte färska böngroddar så det blev solrosskott.

  • Sofia

    Supersmaskigt!