Tarteletter med fänkål och kokos

Tarteletter med fänkål och kokos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 50 minuter + 30 minuter i kyl
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk havssalt
  • 3 msk kokosolja
  • 3 msk vatten, iskallt
  • Fyllning:
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk muskot, riven
  • 2 rosmarinkvistar, hackade blad
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 1 fänkål, supertunt skivad

Gör så här

  1. Sikta ner mjölsorterna i en bunke. Tillsätt salt. Arbeta in kokosolja och vatten till en deg. Tillsätt extra vatten, 1–2 msk, om degen är smulig.
  2. Rulla degen till en boll, lägg i plastfolie i kylskåp 30 min.

Fyllning

  1. Vispa ihop kokosmjölk, ägg, muskot, rosmarin, salt och peppar. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tryck ut degen med fingrarna i ett jämnt lager i pajformen. om du gör 4 små tarte- letter delas degen först i 4 delar. Nagga pajskalet med gaffel. häll äggsmeten i pajskalet. Lägg i skivad fänkål. Grädda ca 35 min, tills pajen är spröd och gyllene.

Tips

Goda till både vardag och fest. Tänk på att tarteletter gräddas snabbt i ugnen – håll koll.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aaron

2014-10-19

Pajskalet var väldigt bra! Och ganska lätt att laga om man redan har dessa mjöl som behövs

Liknande recept

Spara recept

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rostade morötter med örtolja

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Varm morots- och kanelsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffransmarinerade morötter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morots- och kanelmuffins

Betyg
Betyg
(20)
Tarteletter med fänkål och kokos
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk havssalt
  • 3 msk kokosolja
  • 3 msk vatten, iskallt
  • Fyllning:
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk muskot, riven
  • 2 rosmarinkvistar, hackade blad
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 1 fänkål, supertunt skivad

Tarteletter med fänkål och kokos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 50 minuter + 30 minuter i kyl
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sikta ner mjölsorterna i en bunke. Tillsätt salt. Arbeta in kokosolja och vatten till en deg. Tillsätt extra vatten, 1–2 msk, om degen är smulig.
  2. Rulla degen till en boll, lägg i plastfolie i kylskåp 30 min.

Fyllning

  1. Vispa ihop kokosmjölk, ägg, muskot, rosmarin, salt och peppar. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tryck ut degen med fingrarna i ett jämnt lager i pajformen. om du gör 4 små tarte- letter delas degen först i 4 delar. Nagga pajskalet med gaffel. häll äggsmeten i pajskalet. Lägg i skivad fänkål. Grädda ca 35 min, tills pajen är spröd och gyllene.

Tips

Goda till både vardag och fest. Tänk på att tarteletter gräddas snabbt i ugnen – håll koll.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aaron

2014-10-19

Pajskalet var väldigt bra! Och ganska lätt att laga om man redan har dessa mjöl som behövs

Liknande recept

Spara recept

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rostade morötter med örtolja

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Varm morots- och kanelsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffransmarinerade morötter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morots- och kanelmuffins

Betyg
Betyg
(20)