Tarteletter med fänkål och kokos
  • Tid 50 min + 30 minuter i kyl
  • Ugn 200º

Tarteletter med fänkål och kokos

5 (1 betyg)

  • Tillagningstid 50 min + 30 minuter i kyl
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
Pajdeg:
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk havssalt
  • 3 msk kokosolja
  • 3 msk vatten, iskallt
Fyllning:
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk muskot, riven
  • 2 rosmarinkvistar, hackade blad
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 1 fänkål, supertunt skivad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sikta ner mjölsorterna i en bunke. Tillsätt salt. Arbeta in kokosolja och vatten till en deg. Tillsätt extra vatten, 1–2 msk, om degen är smulig.

  2. 2

    Rulla degen till en boll, lägg i plastfolie i kylskåp 30 min.

Fyllning

  1. 1

    Vispa ihop kokosmjölk, ägg, muskot, rosmarin, salt och peppar. Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Tryck ut degen med fingrarna i ett jämnt lager i pajformen. om du gör 4 små tarte- letter delas degen först i 4 delar. Nagga pajskalet med gaffel. häll äggsmeten i pajskalet. Lägg i skivad fänkål. Grädda ca 35 min, tills pajen är spröd och gyllene.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Goda till både vardag och fest. Tänk på att tarteletter gräddas snabbt i ugnen – håll koll.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Aaron

    Pajskalet var väldigt bra! Och ganska lätt att laga om man redan har dessa mjöl som behövs