Smördegssnittar med fetaostkräm och morot
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

4.25 (4 betyg)

Matiga snittar med honungssötma på den salta fetaosten.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

20 stycken
  • 250 g smördeg (1 förpackning)
  • 1 ägg
  • 2 morötter
  • 1 tsk olivolja
  • 75 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl skuren gräslök
  • 40 g ärtskott
  • 2 msk flytande honung
  • svartpeppar och flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skär ut 20 rutor ur smördegen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel och pensla med lättvispat ägg.

  2. 2

    Hyvla moroten till långa remsor. Vänd runt i olja och lägg dem på samma plåt. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

  3. 3

    Lyft bort morötterna och grädda smördegen gyllene och puffig, ca 10 min till. Mosa fetaosten och rör ihop med crème fraichen.

  4. 4

    Bred krämen på snittarna och lägg morötterna ovanpå. Toppa med gräslök och ärtskott. Ringla över honung och dra ett varv med pepparkvarnen. Smula över lite flingsalt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar