Örtvåfflor med brie

Örtvåfflor med brie

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Våfflorna är en perfekt förrätt med färska örter, smakrik ost och valnötter.

Tillagningstid: 20 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 dl finhackade färska örter, t ex körvel, gräslök, persilja, basilika eller dragon
  • 2 skållade, urkärnade, tärnade tomater
  • 250 g brie
  • 50 g rostade, hackade valnötter
  • 4 msk olivolja
  • våfflor
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Vispa grädden tjock, Rör samman mjöl, vatten, salt och hälften av örterna till en fin smet. Låt svälla i minst 15 minuter. Vänd ner grädden. Tärna tomaterna.
  2. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna gyllenbruna. Skär tunna skivor av osten, lägg mellan varma våffelhjärtan, strö valnötter över. Dekorera tallriken med tomattärningar, resten av örtkvistarna och ringla olivoljan över.

Servering

Servera gärna som förrätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-01-02

Tack för din kommentar, här behövs en justering. Byt till 1 dl vatten och 1,5 dl grädde. Vi ändrar i receptet.

Ulla Godin

2012-01-01

Provade detta recept idag. Det står att man ska röra samman mjöl, vatten, salt o örter till en fin smet. 1,5 dl mjöl o 0,5 dl vatten blev en gröt. Är det rätt mått?

Liknande recept

Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Fårostknyten

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Örtvåfflor med brie
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 dl finhackade färska örter, t ex körvel, gräslök, persilja, basilika eller dragon
  • 2 skållade, urkärnade, tärnade tomater
  • 250 g brie
  • 50 g rostade, hackade valnötter
  • 4 msk olivolja
  • våfflor
  • 1 krm salt

Örtvåfflor med brie

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Våfflorna är en perfekt förrätt med färska örter, smakrik ost och valnötter.

Tillagningstid: 20 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden tjock, Rör samman mjöl, vatten, salt och hälften av örterna till en fin smet. Låt svälla i minst 15 minuter. Vänd ner grädden. Tärna tomaterna.
  2. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna gyllenbruna. Skär tunna skivor av osten, lägg mellan varma våffelhjärtan, strö valnötter över. Dekorera tallriken med tomattärningar, resten av örtkvistarna och ringla olivoljan över.

Servering

Servera gärna som förrätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-01-02

Tack för din kommentar, här behövs en justering. Byt till 1 dl vatten och 1,5 dl grädde. Vi ändrar i receptet.

Ulla Godin

2012-01-01

Provade detta recept idag. Det står att man ska röra samman mjöl, vatten, salt o örter till en fin smet. 1,5 dl mjöl o 0,5 dl vatten blev en gröt. Är det rätt mått?

Liknande recept

Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Fårostknyten

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)