
Fårostknyten
Betyg (1-5):
Krispiga knyten med krämig fyllning.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g fetaost
- 1 vispat ägg
- 0.5 dl finhackad dill
- 1 krm peppar
- 150 g filodeg
- 0.5 dl olivolja
Gör så här
- Mosa osten med en gaffel och tillsätt ägg, dill, salt och peppar.
- Dela filodegsarken i fyra delar till cirka 10 centimeter långa remsor. Pensla degremsorna med olivolja. Lägg en rågad tesked av fyllningen i ena änden och vik ihop till en triangel. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper, pensla med lite olja och grädda i 175 grader tills de får en gyllenbrun färg, cirka 20 minuter.
Tips

500 g filodeg = 10 ark
Fårostknyten
Betyg (1-5):
Krispiga knyten med krämig fyllning.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Mosa osten med en gaffel och tillsätt ägg, dill, salt och peppar.
- Dela filodegsarken i fyra delar till cirka 10 centimeter långa remsor. Pensla degremsorna med olivolja. Lägg en rågad tesked av fyllningen i ena änden och vik ihop till en triangel. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper, pensla med lite olja och grädda i 175 grader tills de får en gyllenbrun färg, cirka 20 minuter.
Tips

500 g filodeg = 10 ark
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!