Fårostknyten

Fårostknyten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Krispiga knyten med krämig fyllning.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g fetaost
  • 1 vispat ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1 krm peppar
  • 150 g filodeg
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Mosa osten med en gaffel och tillsätt ägg, dill, salt och peppar.
  2. Dela filodegsarken i fyra delar till cirka 10 centimeter långa remsor. Pensla degremsorna med olivolja. Lägg en rågad tesked av fyllningen i ena änden och vik ihop till en triangel. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper, pensla med lite olja och grädda i 175 grader tills de får en gyllenbrun färg, cirka 20 minuter.

Tips

500 g filodeg = 10 ark

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fårostknyten
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g fetaost
  • 1 vispat ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1 krm peppar
  • 150 g filodeg
  • 0.5 dl olivolja

Fårostknyten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Krispiga knyten med krämig fyllning.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa osten med en gaffel och tillsätt ägg, dill, salt och peppar.
  2. Dela filodegsarken i fyra delar till cirka 10 centimeter långa remsor. Pensla degremsorna med olivolja. Lägg en rågad tesked av fyllningen i ena änden och vik ihop till en triangel. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper, pensla med lite olja och grädda i 175 grader tills de får en gyllenbrun färg, cirka 20 minuter.

Tips

500 g filodeg = 10 ark

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!