Fårostknyten
Fårostknyten
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Fårostknyten

0 (0 betyg)

Krispiga knyten med krämig fyllning.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

10 st
  • 200 g fetaost
  • 1 vispat ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g filodeg
  • 0.5 dl olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mosa osten med en gaffel och tillsätt ägg, dill, salt och peppar.

  2. 2

    Dela filodegsarken i fyra delar till cirka 10 centimeter långa remsor. Pensla degremsorna med olivolja. Lägg en rågad tesked av fyllningen i ena änden och vik ihop till en triangel. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper, pensla med lite olja och grädda i 175 grader tills de får en gyllenbrun färg, cirka 20 minuter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
500 g filodeg = 10 ark
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar