Rostad rotselleri med sojaglaze
Rostad rotselleri med sojaglaze
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Rostad rotselleri med sojaglaze

3.5 (2 betyg)

Ljuvlig rotselleri i ugn med en glaze på soja, ingefära och röd chili.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg rotselleri
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kruka färsk koriander
Glaze
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk finhackad färsk ingefära
  • 0.5 röd chili, finskuren
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär rotsellerin i 1 cm skivor. Pensla med olja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salta. Rosta mitt i ugnen ca 20min. Koka ihop soja, honung, vinäger med chili och ingefära till en glaze, ca 8 min. Ringla över glazen vid servering och toppa med koriander.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar