Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Matiga tillbehör är tacksamt när man vill dra ner på köttet. Det här smakar jul så in i Norden.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
  • 800 g palsternacka
  • 3 msk smör
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 2 msk rörsocker, gärna finkornigt
  • 2 krm malen kanel
  • 1 tsk mortlad peppar, gärna olika sorter som rosé- och svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skala palsternackorna och dela i lika stora stavar, ca 5 cm. Koka dem knappt klara i lättsaltat vatten, ca 5 min. Låt rinna av.
  2. Stek palsternackorna i smör tills de får lite färg. Pressa över apelsinsaften och strö över socker, kanel och peppar. Stek tills palsternackan är vackert glaserad och vätskan kokat in. Smaka av med salt.

Tips

Använd en rymlig stekpanna och vänd runt, då sockret lätt bränns.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2016-02-10

Jättegott!

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 800 g palsternacka
  • 3 msk smör
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 2 msk rörsocker, gärna finkornigt
  • 2 krm malen kanel
  • 1 tsk mortlad peppar, gärna olika sorter som rosé- och svartpeppar
  • salt

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Matiga tillbehör är tacksamt när man vill dra ner på köttet. Det här smakar jul så in i Norden.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Skala palsternackorna och dela i lika stora stavar, ca 5 cm. Koka dem knappt klara i lättsaltat vatten, ca 5 min. Låt rinna av.
  2. Stek palsternackorna i smör tills de får lite färg. Pressa över apelsinsaften och strö över socker, kanel och peppar. Stek tills palsternackan är vackert glaserad och vätskan kokat in. Smaka av med salt.

Tips

Använd en rymlig stekpanna och vänd runt, då sockret lätt bränns.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2016-02-10

Jättegott!