
Kanapé med chèvrekräm och fikon
Betyg (1-5):
En blandning av krispigt, syrligt och sött med mycket arom. Och till det - en krämig getost! Utmärkt plockmat till välkomstdrinken.
Tillagningstid: 15 minuter
12 st
- 120 g chèvre
- 1 dl crème fraiche
- 6 skivor vitt formbröd, utan kanter, rostade
- 2 msk smör
- 1 msk vit balsamvinäger
- 2 msk honung
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk flingsalt
- 4 färska fikon, i små klyftor
Gör så här
- Blanda chèvreosten med crème fraiche. Dela det rostade brödet till tolv trekanter. Bred ett lager av chèvrekrämen på varje brödskiva. Smält smör, tillsätt balsamvinäger, honung, salt och peppar.
- Vänd hastigt ner fikonklyftorna i den varma honungsblandningen, cirka 30 sekunder. Skeda upp fikonen på bröden.
Kanapé med chèvrekräm och fikon
Betyg (1-5):
En blandning av krispigt, syrligt och sött med mycket arom. Och till det - en krämig getost! Utmärkt plockmat till välkomstdrinken.
Tillagningstid: 15 minuter
12 st
Gör så här
- Blanda chèvreosten med crème fraiche. Dela det rostade brödet till tolv trekanter. Bred ett lager av chèvrekrämen på varje brödskiva. Smält smör, tillsätt balsamvinäger, honung, salt och peppar.
- Vänd hastigt ner fikonklyftorna i den varma honungsblandningen, cirka 30 sekunder. Skeda upp fikonen på bröden.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!