Kanapé med chèvrekräm och fikon

Kanapé med chèvrekräm och fikon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

En blandning av krispigt, syrligt och sött med mycket arom. Och till det - en krämig getost! Utmärkt plockmat till välkomstdrinken.

Tillagningstid: 15 minuter
12 st
  • 120 g chèvre
  • 1 dl crème fraiche
  • 6 skivor vitt formbröd, utan kanter, rostade
  • 2 msk smör
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 4 färska fikon, i små klyftor

Gör så här

  1. Blanda chèvreosten med crème fraiche. Dela det rostade brödet till tolv trekanter. Bred ett lager av chèvrekrämen på varje brödskiva. Smält smör, tillsätt balsamvinäger, honung, salt och peppar.
  2. Vänd hastigt ner fikonklyftorna i den varma honungsblandningen, cirka 30 sekunder. Skeda upp fikonen på bröden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kanapé med chèvrekräm och fikon
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 120 g chèvre
  • 1 dl crème fraiche
  • 6 skivor vitt formbröd, utan kanter, rostade
  • 2 msk smör
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 4 färska fikon, i små klyftor

Kanapé med chèvrekräm och fikon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

En blandning av krispigt, syrligt och sött med mycket arom. Och till det - en krämig getost! Utmärkt plockmat till välkomstdrinken.

Tillagningstid: 15 minuter
12 st

Gör så här

  1. Blanda chèvreosten med crème fraiche. Dela det rostade brödet till tolv trekanter. Bred ett lager av chèvrekrämen på varje brödskiva. Smält smör, tillsätt balsamvinäger, honung, salt och peppar.
  2. Vänd hastigt ner fikonklyftorna i den varma honungsblandningen, cirka 30 sekunder. Skeda upp fikonen på bröden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!