Sotade lökar med örtsmör

Sotade lökar med örtsmör

0 (0 betyg)

Lökar får en helt ny smak när de helgrillas; söta och härligt mjuka. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

  • Ingredienser 6

Tillagningstid: Ca 40 min

Ingredienser

4 portioner
  • 8 små lökar, gula eller röda
Örtsmör
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl hackade örter, t ex libbsticka, dill, gräslök, persilja
  • 1 liten citron, finrivet skal och saften av halva
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mosa smöret och blanda med örter, citron, salt och peppar. Rulla in smöret i ett smörpapper och låt stå i kylen tills det är hårt.

  2. 2

    Grilla lökarna runt om tills de är sotigt svarta på utsidan och känns helt mjuka i mitten, ca 40 min. (Känn med en provsticka.)

  3. 3

    Servera nygrillade med smöret, som tillbehör till din grillmiddag.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar