
Rostade morötter med örtolja
Betyg (1-5):
Späda morötter med härlig smak av färska örter.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 20 späda morötter
- 2 msk rapsolja
- Örtolja:
- 1 dl basilika
- 1 dl salvia eller körvel
- 3 msk olivolja
- 1 msk örtsalt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 3 msk balsamvinäger
Gör så här
- Skölj och skrubba morötterna ordentligt. Lägg dem i en ugnsform och häll på rapsoljan. Rosta i ugnen i 30-40 minuter.
- Örtolja: Lägg örterna, oljan, balsamvinäger och kryddorna i en mixer. Mixa i några minuter så att smakämnena slår ut ordentligt. Tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
- Lägg upp morötterna på ett serveringsfat och ringla över örtoljan. Morötterna kan serveras antingen varma eller kalla.
- Ett bra tillbehör på sommarbuffén eller till det grillade köttet eller fisken.
Rostade morötter med örtolja
Betyg (1-5):
Späda morötter med härlig smak av färska örter.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj och skrubba morötterna ordentligt. Lägg dem i en ugnsform och häll på rapsoljan. Rosta i ugnen i 30-40 minuter.
- Örtolja: Lägg örterna, oljan, balsamvinäger och kryddorna i en mixer. Mixa i några minuter så att smakämnena slår ut ordentligt. Tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
- Lägg upp morötterna på ett serveringsfat och ringla över örtoljan. Morötterna kan serveras antingen varma eller kalla.
- Ett bra tillbehör på sommarbuffén eller till det grillade köttet eller fisken.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!