Rostade morötter med örtolja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Späda morötter med härlig smak av färska örter.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 späda morötter
  • 2 msk rapsolja
  • Örtolja:
  • 1 dl basilika
  • 1 dl salvia eller körvel
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk örtsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Skölj och skrubba morötterna ordentligt. Lägg dem i en ugnsform och häll på rapsoljan. Rosta i ugnen i 30-40 minuter.
  2. Örtolja: Lägg örterna, oljan, balsamvinäger och kryddorna i en mixer. Mixa i några minuter så att smakämnena slår ut ordentligt. Tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
  3. Lägg upp morötterna på ett serveringsfat och ringla över örtoljan. Morötterna kan serveras antingen varma eller kalla.
  4. Ett bra tillbehör på sommarbuffén eller till det grillade köttet eller fisken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morötter med citron, mandel och koriander

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rödbetor med chèvre och honung

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vårrullar i ugn

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Morots- och kanelmuffins

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg
Betyg
(10)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 20 späda morötter
  • 2 msk rapsolja
  • Örtolja:
  • 1 dl basilika
  • 1 dl salvia eller körvel
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk örtsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk balsamvinäger

Rostade morötter med örtolja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Späda morötter med härlig smak av färska örter.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och skrubba morötterna ordentligt. Lägg dem i en ugnsform och häll på rapsoljan. Rosta i ugnen i 30-40 minuter.
  2. Örtolja: Lägg örterna, oljan, balsamvinäger och kryddorna i en mixer. Mixa i några minuter så att smakämnena slår ut ordentligt. Tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
  3. Lägg upp morötterna på ett serveringsfat och ringla över örtoljan. Morötterna kan serveras antingen varma eller kalla.
  4. Ett bra tillbehör på sommarbuffén eller till det grillade köttet eller fisken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morötter med citron, mandel och koriander

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rödbetor med chèvre och honung

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vårrullar i ugn

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Morots- och kanelmuffins

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg
Betyg
(10)