Morots- och kanelmuffins

Morots- och kanelmuffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Saftiga, underbart goda muffins.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 0.5 dl smält smör
  • 1 dl filmjölk, gärna lätt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl finrivna morot
  • Garnering:
  • 1 tsk florsocker
  • 0.5 tsk kanel

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Häll i margarin och fil. Rör i mjölet blandat med kanel och bakpulver. Blanda i morötterna.
  2. Ställ muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i dem. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Blanda florsocker och kanel och sikta över bröden när de svalnat.

Tips

Utan gluten: Byt ut mjölet mot fin glutenfri mix. Utan mjölk: Använd mjölkfritt margarin. Byt ut filmjölken mot havre- eller risdryck. Utan ägg: Blanda socker och smält eller flytande margarin, dubbla mängden vatten som filmjölk, 1,3 mer bakpulver...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anonym

2014-09-29

Super gott

Elisabeth

2014-05-06

Saftiga och goda! Hade i lite mandelmjöl också och tillsatte kardemumma.

Lea Hellström

2014-03-06

Ett ord :Supergoda.

Katarina

2013-11-24

Tack för recept! Låter gott och enkelt! Ska prova idag!

Checkbox Coop

2012-03-16

1,3 betyder att du multiplicerar mängden bakpulver med 1,3.

Emmy

2012-03-14

Åsa, läs hela frågan... Stängt taget är hela stycket med olika anpassningar svårtläst. Vad sjutton betyder 1,3 mer bakpulver, t.ex.?

Åsa

2012-03-11

Emmy läs receptet står 200 grader i 25 min längst upp innan ingredienserna

Emmy

2012-03-11

Suger att temperatur bara står med i den ägg-fria varianten. Stängt taget är hela stycket med olika anpassningar svårtläst. Vad sjutton betyder 1,3 mer bakpulver, t.ex.?

Morots- och kanelmuffins
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 0.5 dl smält smör
  • 1 dl filmjölk, gärna lätt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl finrivna morot
  • Garnering:
  • 1 tsk florsocker
  • 0.5 tsk kanel

Morots- och kanelmuffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Saftiga, underbart goda muffins.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
16 stycken

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Häll i margarin och fil. Rör i mjölet blandat med kanel och bakpulver. Blanda i morötterna.
  2. Ställ muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i dem. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Blanda florsocker och kanel och sikta över bröden när de svalnat.

Tips

Utan gluten: Byt ut mjölet mot fin glutenfri mix. Utan mjölk: Använd mjölkfritt margarin. Byt ut filmjölken mot havre- eller risdryck. Utan ägg: Blanda socker och smält eller flytande margarin, dubbla mängden vatten som filmjölk, 1,3 mer bakpulver...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anonym

2014-09-29

Super gott

Elisabeth

2014-05-06

Saftiga och goda! Hade i lite mandelmjöl också och tillsatte kardemumma.

Lea Hellström

2014-03-06

Ett ord :Supergoda.

Katarina

2013-11-24

Tack för recept! Låter gott och enkelt! Ska prova idag!

Checkbox Coop

2012-03-16

1,3 betyder att du multiplicerar mängden bakpulver med 1,3.

Emmy

2012-03-14

Åsa, läs hela frågan... Stängt taget är hela stycket med olika anpassningar svårtläst. Vad sjutton betyder 1,3 mer bakpulver, t.ex.?

Åsa

2012-03-11

Emmy läs receptet står 200 grader i 25 min längst upp innan ingredienserna

Emmy

2012-03-11

Suger att temperatur bara står med i den ägg-fria varianten. Stängt taget är hela stycket med olika anpassningar svårtläst. Vad sjutton betyder 1,3 mer bakpulver, t.ex.?