Tarte tatin med päron och pekannötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.38 (8 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 små päron
  • 2 msk strösocker
  • 75 g smör
  • 60 g pekannötter
  • 250 g färsk smördeg
  • Till servering:
  • vaniljglass eller grädde

Gör så här

  1. Skala päronen, dela och ta bort kärnhusen. Låt sockret smälta på medelvärme i en mindre, ugnstålig stekpanna, utan att röra om, tills det är gyllene. Klicka ut smöret i små tärningar på sockret och värm tills smöret smält. Lyft pannan från värmen. Häll i nötterna så de är jämnt fördelade i pannan och lägg dit päronhalvorna med snittytan uppåt.
  2. Skär smördegen rund, lite större än stekpannan. Lägg degen ovanpå päronen och tryck ner degen utefter kanten runt päronen med en sked eller liknande. Grädda gyllene mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Ta ur ugnen och låt vila 2–3 min. Lägg ett fat ovanpå kakan och vänd runt så att kakan hamnar upp-och-ner med päronen uppåt. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 4 små päron
  • 2 msk strösocker
  • 75 g smör
  • 60 g pekannötter
  • 250 g färsk smördeg
  • Till servering:
  • vaniljglass eller grädde

Tarte tatin med päron och pekannötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.38 (8 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala päronen, dela och ta bort kärnhusen. Låt sockret smälta på medelvärme i en mindre, ugnstålig stekpanna, utan att röra om, tills det är gyllene. Klicka ut smöret i små tärningar på sockret och värm tills smöret smält. Lyft pannan från värmen. Häll i nötterna så de är jämnt fördelade i pannan och lägg dit päronhalvorna med snittytan uppåt.
  2. Skär smördegen rund, lite större än stekpannan. Lägg degen ovanpå päronen och tryck ner degen utefter kanten runt päronen med en sked eller liknande. Grädda gyllene mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Ta ur ugnen och låt vila 2–3 min. Lägg ett fat ovanpå kakan och vänd runt så att kakan hamnar upp-och-ner med päronen uppåt. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)