Tarte flambée med kumminkålsallad

Tarte flambée med kumminkålsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Tarte flambée med en tvist gjord på tortillabröd.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 3 gula lökar, strimlade
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 320 g tortillabröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 120 g bacon, grovt skuren
  • svartpeppar och flingsalt
  • Kumminkålsallad
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 200 g vitkål
  • 2 tsk kumminfrön, torrostade
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek löken i smör till fin färg, ca 10 min. Bred ut crème fraichen på tortillabröden. Toppa med riven ost, den karamelliserade löken och bacon. Grädda högt upp i ugnen ca 10 min. Krydda med peppar och salt.
  2. Kumminkålsallad: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret har smält. Strimla vitkålen tunt och vänd runt med lagen och torrostade kumminfrön. Smaka av med salt och servera till pizzorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stina

2019-07-07

Väldigt rustik känsla för enkla pizzor. Stekte röd och gul lök i smör och tillsatte 1 dl öl som fick koka in. Bytte även ut bacon mot rökt sidfläsk, superbra kombo! Kumminsalladen var bäst dagen efter, skulle kunna snabbsyras istället med endast salt istället för ättikslagen.

Tarte flambée med kumminkålsallad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 gula lökar, strimlade
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 320 g tortillabröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 120 g bacon, grovt skuren
  • svartpeppar och flingsalt
  • Kumminkålsallad
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 200 g vitkål
  • 2 tsk kumminfrön, torrostade
  • salt

Tarte flambée med kumminkålsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Tarte flambée med en tvist gjord på tortillabröd.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek löken i smör till fin färg, ca 10 min. Bred ut crème fraichen på tortillabröden. Toppa med riven ost, den karamelliserade löken och bacon. Grädda högt upp i ugnen ca 10 min. Krydda med peppar och salt.
  2. Kumminkålsallad: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret har smält. Strimla vitkålen tunt och vänd runt med lagen och torrostade kumminfrön. Smaka av med salt och servera till pizzorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stina

2019-07-07

Väldigt rustik känsla för enkla pizzor. Stekte röd och gul lök i smör och tillsatte 1 dl öl som fick koka in. Bytte även ut bacon mot rökt sidfläsk, superbra kombo! Kumminsalladen var bäst dagen efter, skulle kunna snabbsyras istället med endast salt istället för ättikslagen.