Tarte flambée med kumminkålsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Tarte flambée med en tvist gjord på tortillabröd.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 gula lökar, strimlade
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 320 g tortillabröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 120 g bacon, grovt skuren
  • svartpeppar och flingsalt
  • Kumminkålsallad
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 200 g vitkål
  • 2 tsk kumminfrön, torrostade
  • salt

Gör så här

  1. Stek löken i smör till fin färg, ca 10 min. Bred ut crème fraichen på tortillabröden. Toppa med riven ost, den karamelliserade löken och bacon. Grädda högt upp i ugnen ca 10 min. Krydda med peppar och salt.
  2. Kumminkålsallad: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret har smält. Strimla vitkålen tunt och vänd runt med lagen och torrostade kumminfrön. Smaka av med salt och servera till pizzorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stina

2019-07-07

Väldigt rustik känsla för enkla pizzor. Stekte röd och gul lök i smör och tillsatte 1 dl öl som fick koka in. Bytte även ut bacon mot rökt sidfläsk, superbra kombo! Kumminsalladen var bäst dagen efter, skulle kunna snabbsyras istället med endast salt istället för ättikslagen.

Liknande recept

Spara recept

Grekisk böngryta

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Ljummen linssallad

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Ungersk kebab

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Linsburgare

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Rotfrukstplättar med kokosmjölk och ingefära

Betyg
Betyg
(30)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 gula lökar, strimlade
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 320 g tortillabröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 120 g bacon, grovt skuren
  • svartpeppar och flingsalt
  • Kumminkålsallad
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 200 g vitkål
  • 2 tsk kumminfrön, torrostade
  • salt

Tarte flambée med kumminkålsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Tarte flambée med en tvist gjord på tortillabröd.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken i smör till fin färg, ca 10 min. Bred ut crème fraichen på tortillabröden. Toppa med riven ost, den karamelliserade löken och bacon. Grädda högt upp i ugnen ca 10 min. Krydda med peppar och salt.
  2. Kumminkålsallad: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret har smält. Strimla vitkålen tunt och vänd runt med lagen och torrostade kumminfrön. Smaka av med salt och servera till pizzorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stina

2019-07-07

Väldigt rustik känsla för enkla pizzor. Stekte röd och gul lök i smör och tillsatte 1 dl öl som fick koka in. Bytte även ut bacon mot rökt sidfläsk, superbra kombo! Kumminsalladen var bäst dagen efter, skulle kunna snabbsyras istället med endast salt istället för ättikslagen.

Liknande recept

Spara recept

Grekisk böngryta

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Ljummen linssallad

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Ungersk kebab

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Linsburgare

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Rotfrukstplättar med kokosmjölk och ingefära

Betyg
Betyg
(30)