Tarte flambée med kumminkålsallad

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Tarte flambée med en tvist gjord på tortillabröd.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 3 gula lökar, strimlade
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 320 g tortillabröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 120 g bacon, grovt skuren
  • svartpeppar och flingsalt
  • Kumminkålsallad
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 200 g vitkål
  • 2 tsk kumminfrön, torrostade
  • salt

Gör så här

  1. Stek löken i smör till fin färg, ca 10 min. Bred ut crème fraichen på tortillabröden. Toppa med riven ost, den karamelliserade löken och bacon. Grädda högt upp i ugnen ca 10 min. Krydda med peppar och salt.
  2. Kumminkålsallad: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret har smält. Strimla vitkålen tunt och vänd runt med lagen och torrostade kumminfrön. Smaka av med salt och servera till pizzorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stina

2019-07-07

Väldigt rustik känsla för enkla pizzor. Stekte röd och gul lök i smör och tillsatte 1 dl öl som fick koka in. Bytte även ut bacon mot rökt sidfläsk, superbra kombo! Kumminsalladen var bäst dagen efter, skulle kunna snabbsyras istället med endast salt istället för ättikslagen.

Liknande recept

Moussakagratäng

(38)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 gula lökar, strimlade
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 320 g tortillabröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 120 g bacon, grovt skuren
  • svartpeppar och flingsalt
  • Kumminkålsallad
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 200 g vitkål
  • 2 tsk kumminfrön, torrostade
  • salt

Tarte flambée med kumminkålsallad

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Tarte flambée med en tvist gjord på tortillabröd.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken i smör till fin färg, ca 10 min. Bred ut crème fraichen på tortillabröden. Toppa med riven ost, den karamelliserade löken och bacon. Grädda högt upp i ugnen ca 10 min. Krydda med peppar och salt.
  2. Kumminkålsallad: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret har smält. Strimla vitkålen tunt och vänd runt med lagen och torrostade kumminfrön. Smaka av med salt och servera till pizzorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stina

2019-07-07

Väldigt rustik känsla för enkla pizzor. Stekte röd och gul lök i smör och tillsatte 1 dl öl som fick koka in. Bytte även ut bacon mot rökt sidfläsk, superbra kombo! Kumminsalladen var bäst dagen efter, skulle kunna snabbsyras istället med endast salt istället för ättikslagen.

Liknande recept

Moussakagratäng

(38)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies