

Tarte flambée med kumminkålsallad
Betyg (1-5):
Tarte flambée med en tvist gjord på tortillabröd.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 gula lökar, strimlade
- 2 msk smör
- 2 dl crème fraiche
- 320 g tortillabröd
- 2 dl riven lagrad ost
- 120 g bacon, grovt skuren
- svartpeppar och flingsalt
- Kumminkålsallad
- 2 dl vatten
- 0.5 dl strösocker
- 2 msk ättiksprit (12 %)
- 200 g vitkål
- 2 tsk kumminfrön, torrostade
- salt
Gör så här
- Stek löken i smör till fin färg, ca 10 min. Bred ut crème fraichen på tortillabröden. Toppa med riven ost, den karamelliserade löken och bacon. Grädda högt upp i ugnen ca 10 min. Krydda med peppar och salt.
- Kumminkålsallad: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret har smält. Strimla vitkålen tunt och vänd runt med lagen och torrostade kumminfrön. Smaka av med salt och servera till pizzorna.
Tarte flambée med kumminkålsallad
Betyg (1-5):
Tarte flambée med en tvist gjord på tortillabröd.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Stek löken i smör till fin färg, ca 10 min. Bred ut crème fraichen på tortillabröden. Toppa med riven ost, den karamelliserade löken och bacon. Grädda högt upp i ugnen ca 10 min. Krydda med peppar och salt.
- Kumminkålsallad: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret har smält. Strimla vitkålen tunt och vänd runt med lagen och torrostade kumminfrön. Smaka av med salt och servera till pizzorna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-07-07
Väldigt rustik känsla för enkla pizzor. Stekte röd och gul lök i smör och tillsatte 1 dl öl som fick koka in. Bytte även ut bacon mot rökt sidfläsk, superbra kombo! Kumminsalladen var bäst dagen efter, skulle kunna snabbsyras istället med endast salt istället för ättikslagen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Stina
2019-07-07
Väldigt rustik känsla för enkla pizzor. Stekte röd och gul lök i smör och tillsatte 1 dl öl som fick koka in. Bytte även ut bacon mot rökt sidfläsk, superbra kombo! Kumminsalladen var bäst dagen efter, skulle kunna snabbsyras istället med endast salt istället för ättikslagen.