Gravad och grillad oxfilé

Gravad och grillad oxfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Tillagningstid: 30 minuter + 10 timmar i kylen
6 portioner
  • 1 kg oxfilé
  • 3 msk flingsalt
  • 3 msk socker
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 3 krossade vitlöksklyftor med skal
  • 1.5 dl hackad färsk persilja
  • 5 cl gin, eventuellt
  • steksnöre, eventuellt

Gör så här

  1. Putsa köttet och lägg i en bunke. Klappa in alla ingredienser utom spriten. Lägg i en plastpåse och häll eventuellt på gin, vänd runt påsen. Låt stå i kylen cirka 10 timmar, vänd då och då.
  2. Ta ut köttet ur kylen 1 timme innan grillning. (Bäst resultat får man om man grillar rumstempererat kött.) Bind eventuellt upp köttet med ett snöre. Grilla på direkt värme cirka 15 minuter runt om.
  3. Skiva köttet i 0,5 centimeter tunna skivor vid servering. Lika god att äta varm som kall.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2017-06-11

Detta recept har vi aldrig misslyckats med, en klassiker i vår familj.

Malin

2014-06-19

Supergott och enkelt i och med att man kan förbereda dagen innan.

Elisabeth

2012-09-07

Gjorde detta recept fast med lammytterfile blev sagolikt gott döttrarna tyckte det var bland det godaste de hade ätit!

Katarina

2012-08-23

Helt fantastiskt gott, rekomenderas verkligen!

Gravad och grillad oxfilé
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg oxfilé
  • 3 msk flingsalt
  • 3 msk socker
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 3 krossade vitlöksklyftor med skal
  • 1.5 dl hackad färsk persilja
  • 5 cl gin, eventuellt
  • steksnöre, eventuellt

Gravad och grillad oxfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Tillagningstid: 30 minuter + 10 timmar i kylen
6 portioner

Gör så här

  1. Putsa köttet och lägg i en bunke. Klappa in alla ingredienser utom spriten. Lägg i en plastpåse och häll eventuellt på gin, vänd runt påsen. Låt stå i kylen cirka 10 timmar, vänd då och då.
  2. Ta ut köttet ur kylen 1 timme innan grillning. (Bäst resultat får man om man grillar rumstempererat kött.) Bind eventuellt upp köttet med ett snöre. Grilla på direkt värme cirka 15 minuter runt om.
  3. Skiva köttet i 0,5 centimeter tunna skivor vid servering. Lika god att äta varm som kall.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2017-06-11

Detta recept har vi aldrig misslyckats med, en klassiker i vår familj.

Malin

2014-06-19

Supergott och enkelt i och med att man kan förbereda dagen innan.

Elisabeth

2012-09-07

Gjorde detta recept fast med lammytterfile blev sagolikt gott döttrarna tyckte det var bland det godaste de hade ätit!

Katarina

2012-08-23

Helt fantastiskt gott, rekomenderas verkligen!