Tårta med mango och passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Fantastisk påsktårta med exotiska smaker som banan, mango och passion.

Tillagningstid: 30 min + tid för maränger
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 banan
  • 225 g fryst mango, tinad
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 20 werthers kolakaramell, krossade
  • 187 g passionsfrukt, tinad
  • 1 ljus tårtbotten
  • 1 rosa marsipanlock
  • Garnering
  • vit marsipan eller sockerpasta
  • choklad maräng

Gör så här

  1. Mosa banan och mango och rör ihop till en jämn massa. Vispa mascarpone, grädde och florsocker fluffigt. Rör ner de krossade karamellerna.
  2. Skär bort 1–2 cm av kanten runt tårtbottnarna så tårtan blir något mindre och passar i marsipanlocket. Bred passionsfrukten och bananblandningen på nedersta bottnen.
  3. Lägg på en botten till och bred på hälften av mascarponegrädden. Lägg på sista bottnen och bred på resten av mascarponegrädden så att den täcker hela tårtan, även kanterna.
  4. Dela marsipanlocket på mitten. Täck halva tårtan med marsipanen. Den rakt skurna delen ska vara nedåt, vecka den runda delen ovanpå. Gör likadant med den andra halvan så att kanterna går lite omlott.
  5. Kavla ut den vita marsipanen eller sockerpastan tunt mellan två bakplåtspapper och skär ut breda remsor. Vrid remsorna och garnera toppen av tårtan. Lägg även dit chokladmaränger och ev extra karameller.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2021-05-17

Toppen god, gjort de två gånger men aldrig haft banan i p.g.a. allergi.

Ylva

2021-02-06

Mycket god! Gjort flera gånger.

Karin

2020-04-12

Jättegod enligt hela familjen. Både lyxig och fräsch. Bytte karamellerna mot krossad daim vilket var en hit!

Annelie

2020-04-11

Supergod tårta!! 💚💚💚💚

Lena

2020-04-11

Härliga smaker , jättegott med mascarponen!! Denna kommer att serveras fler gånger!

Catharina

2020-04-10

Bananen verkar ha fallit bort i listan över ingredienser. Den finns med i papperstidningen. Supergod tårta!

Mira

2020-04-10

Riktigt gott! Passionsfrukten var rätt blöt, måste nog minska mängden eller sila bort lite av saften. Bra kombination av syrligt och sött.

Elisabeth

2020-04-10

Min botten blev för blöt av passionsfrukten.

Helena

2020-04-06

Fräsch och fruktig tårta. Gott med mascapone osten. Lite svårt att få till garneringen men man kan ju göra som man vill.

Hélène

2020-04-04

En fräsch och god variant av den klassiska prinsesstårtan.

Liknande recept

Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Potatissallad med fetaost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 banan
  • 225 g fryst mango, tinad
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 20 werthers kolakaramell, krossade
  • 187 g passionsfrukt, tinad
  • 1 ljus tårtbotten
  • 1 rosa marsipanlock
  • Garnering
  • vit marsipan eller sockerpasta
  • choklad maräng

Tårta med mango och passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Fantastisk påsktårta med exotiska smaker som banan, mango och passion.

Tillagningstid: 30 min + tid för maränger
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa banan och mango och rör ihop till en jämn massa. Vispa mascarpone, grädde och florsocker fluffigt. Rör ner de krossade karamellerna.
  2. Skär bort 1–2 cm av kanten runt tårtbottnarna så tårtan blir något mindre och passar i marsipanlocket. Bred passionsfrukten och bananblandningen på nedersta bottnen.
  3. Lägg på en botten till och bred på hälften av mascarponegrädden. Lägg på sista bottnen och bred på resten av mascarponegrädden så att den täcker hela tårtan, även kanterna.
  4. Dela marsipanlocket på mitten. Täck halva tårtan med marsipanen. Den rakt skurna delen ska vara nedåt, vecka den runda delen ovanpå. Gör likadant med den andra halvan så att kanterna går lite omlott.
  5. Kavla ut den vita marsipanen eller sockerpastan tunt mellan två bakplåtspapper och skär ut breda remsor. Vrid remsorna och garnera toppen av tårtan. Lägg även dit chokladmaränger och ev extra karameller.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2021-05-17

Toppen god, gjort de två gånger men aldrig haft banan i p.g.a. allergi.

Ylva

2021-02-06

Mycket god! Gjort flera gånger.

Karin

2020-04-12

Jättegod enligt hela familjen. Både lyxig och fräsch. Bytte karamellerna mot krossad daim vilket var en hit!

Annelie

2020-04-11

Supergod tårta!! 💚💚💚💚

Lena

2020-04-11

Härliga smaker , jättegott med mascarponen!! Denna kommer att serveras fler gånger!

Catharina

2020-04-10

Bananen verkar ha fallit bort i listan över ingredienser. Den finns med i papperstidningen. Supergod tårta!

Mira

2020-04-10

Riktigt gott! Passionsfrukten var rätt blöt, måste nog minska mängden eller sila bort lite av saften. Bra kombination av syrligt och sött.

Elisabeth

2020-04-10

Min botten blev för blöt av passionsfrukten.

Helena

2020-04-06

Fräsch och fruktig tårta. Gott med mascapone osten. Lite svårt att få till garneringen men man kan ju göra som man vill.

Hélène

2020-04-04

En fräsch och god variant av den klassiska prinsesstårtan.

Liknande recept

Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Potatissallad med fetaost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)