Tandoori-nuggets med rostad sötpotatis
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Tandoori-nuggets med rostad sötpotatis

4.67 (3 betyg)

Supergoda hemmagjorda nuggets på kyckling, smaksatta med tandoorikrydda. serveras med en svalkande myntayoghurt.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl panko ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
Myntayoghurt med vitkål
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär i klyftor. Vänd runt i oljan och fördela på en plåt.

  2. 2

    Skär kycklingen i mindre bitar och doppa i yoghurten blandad med tandoorikrydda och salt. Doppa i ströbrödet och fördela på plåten bredvid potatisen. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

  3. 3

    Salta potatisklyftorna med flingsalt. Rör ihop kålen med yoghurt, mynta och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Passar fint att servera med färsk koriander och lite extra lime.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar