Tandoori-nuggets med rostad sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Supergoda hemmagjorda nuggets på kyckling, smaksatta med tandoorikrydda. serveras med en svalkande myntayoghurt.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 2.5 dl panko ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt
  • Myntayoghurt med vitkål
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär i klyftor. Vänd runt i oljan och fördela på en plåt.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och doppa i yoghurten blandad med tandoorikrydda och salt. Doppa i ströbrödet och fördela på plåten bredvid potatisen. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Salta potatisklyftorna med flingsalt. Rör ihop kålen med yoghurt, mynta och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Passar fint att servera med färsk koriander och lite extra lime.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-09-29

Gott & enkelt! Dubblar alltid Tandorikryddan för att få mer smak. Funkar lika bra med Oatly turkisk youghurt om man vill att den ska bli mjölkfri.

Anna

2020-09-29

Gott & enkelt! Dubblar alltid Tandorikryddan för att få mer smak. Funkar lika bra med Oatly turkisk youghurt om man vill att den ska bli mjölkfri.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 2.5 dl panko ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt
  • Myntayoghurt med vitkål
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Tandoori-nuggets med rostad sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Supergoda hemmagjorda nuggets på kyckling, smaksatta med tandoorikrydda. serveras med en svalkande myntayoghurt.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär i klyftor. Vänd runt i oljan och fördela på en plåt.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och doppa i yoghurten blandad med tandoorikrydda och salt. Doppa i ströbrödet och fördela på plåten bredvid potatisen. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Salta potatisklyftorna med flingsalt. Rör ihop kålen med yoghurt, mynta och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Passar fint att servera med färsk koriander och lite extra lime.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-09-29

Gott & enkelt! Dubblar alltid Tandorikryddan för att få mer smak. Funkar lika bra med Oatly turkisk youghurt om man vill att den ska bli mjölkfri.

Anna

2020-09-29

Gott & enkelt! Dubblar alltid Tandorikryddan för att få mer smak. Funkar lika bra med Oatly turkisk youghurt om man vill att den ska bli mjölkfri.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(11)