Tandoori-nuggets med rostad sötpotatis

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Supergoda hemmagjorda nuggets på kyckling, smaksatta med tandoorikrydda. serveras med en svalkande myntayoghurt.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 2.5 dl panko ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt
  • Myntayoghurt med vitkål
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär i klyftor. Vänd runt i oljan och fördela på en plåt.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och doppa i yoghurten blandad med tandoorikrydda och salt. Doppa i ströbrödet och fördela på plåten bredvid potatisen. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Salta potatisklyftorna med flingsalt. Rör ihop kålen med yoghurt, mynta och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Passar fint att servera med färsk koriander och lite extra lime.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingspett med hummus

(6)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 2.5 dl panko ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt
  • Myntayoghurt med vitkål
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Tandoori-nuggets med rostad sötpotatis

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Supergoda hemmagjorda nuggets på kyckling, smaksatta med tandoorikrydda. serveras med en svalkande myntayoghurt.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär i klyftor. Vänd runt i oljan och fördela på en plåt.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och doppa i yoghurten blandad med tandoorikrydda och salt. Doppa i ströbrödet och fördela på plåten bredvid potatisen. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Salta potatisklyftorna med flingsalt. Rör ihop kålen med yoghurt, mynta och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Passar fint att servera med färsk koriander och lite extra lime.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingspett med hummus

(6)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies