Tagliatelle med skinka och ärtor

Tagliatelle med skinka och ärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tagliatelle med krämig sås, ärtor och rökt skinka.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 1 msk neutral olja
  • 300 g strimlad rökt skinka
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl frysta gröna ärter
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 krm muskotnöt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm en stek- eller wokpanna med olja. Stek skinka och purjolök i 2 minuter. Häll på grädde, mjölk och ärtor och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  3. Vänd ner pastan i såsen och blanda ordentligt.

Tips

Glada barn, glada föräldrar. Toppa med riven ost och ketchup.<br/>För en smalare variant byt grädde mot mjölk. För en tjockare konsistens red av med majsena.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2015-01-17

Rev i lite lagrad ost. Blev bra.

Sara

2012-10-09

Vi körde med frusna haricot verts, funkade också. Speciellt eftersom jag inte gillar gröna ärtor. Bra vardagsmat!

Gullan

2012-07-05

I vår matkasse var det sockerärtskidor, ej frusna. Detta var ett superbra vardagsrecept.

Checkbox Coop

2012-07-03

Det ska vara frysta gröna ärtor.

Kjell Ferm

2012-07-02

Frysta gröna ärtor eller sockerärtor!?

Tagliatelle med skinka och ärtor
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g tagliatelle
  • 1 msk neutral olja
  • 300 g strimlad rökt skinka
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl frysta gröna ärter
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 krm muskotnöt
  • 0.5 tsk salt

Tagliatelle med skinka och ärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tagliatelle med krämig sås, ärtor och rökt skinka.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm en stek- eller wokpanna med olja. Stek skinka och purjolök i 2 minuter. Häll på grädde, mjölk och ärtor och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  3. Vänd ner pastan i såsen och blanda ordentligt.

Tips

Glada barn, glada föräldrar. Toppa med riven ost och ketchup.<br/>För en smalare variant byt grädde mot mjölk. För en tjockare konsistens red av med majsena.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2015-01-17

Rev i lite lagrad ost. Blev bra.

Sara

2012-10-09

Vi körde med frusna haricot verts, funkade också. Speciellt eftersom jag inte gillar gröna ärtor. Bra vardagsmat!

Gullan

2012-07-05

I vår matkasse var det sockerärtskidor, ej frusna. Detta var ett superbra vardagsrecept.

Checkbox Coop

2012-07-03

Det ska vara frysta gröna ärtor.

Kjell Ferm

2012-07-02

Frysta gröna ärtor eller sockerärtor!?