Carbonara med grädde

Carbonara med grädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Så gott med en klassisk carbonara med grädde. Blandningen av pasta tillsammans med bacon, äggulor, grädde och parmesan som toppas med rejält av nymalen svartpeppar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 320 g spagetti
  • 280 g bacon
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 2 dl finriven parmesan, och extra till servering
  • nymalen svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet. Stek under omrörning tills fettet smält och det är lätt knaprigt. Tillsätt löken och stek med tills den är mjuk.
  2. Häll i grädden. Låt puttra någon minut. Lyft pastan direkt ur vattnet ner i pannan. Rör om ordentligt och ta från värmen. Rör ihop äggulorna och vänd ner i pastan under omrörning.
  3. (De ska göra rätten krämig men inte klumpa sig, vilket händer om det är för varmt.) Vänd ner osten och krydda med nymalen svartpeppar. Smaka av med salt och servera direkt.

Tips

Suger pastan in såsen för snabbt, späd på med pastavattnet som innehåller bindande stärkelse.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Michan! Vi har flera recept på carbonara eftersom det är en så populär rätt som finns i många olika varianter. Tanken är att alla ska hitta ett recept som de gillar. Men det går såklart bra att tillsätta vitlök i detta recept om man vill :) Lycka till i köket!

michan

2022-01-08

Lite rörigt med så många recept som är så lika varandra, men detta saknar vitlök av någon anledning.

Checkbox Coop

2020-08-24

Hej Gerald! Du kan frysa dem om du inte vill använda dem på en gång. Sedan kan du till exempel tillsätta dem till en omelett eller vispa dem till en maräng. Mvh Maja/redaktör

Gerald Michael

2020-07-28

Gott. Tack för tipset. Vad gör jag nu med äggvitorna?

Carbonara med grädde
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 320 g spagetti
  • 280 g bacon
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 2 dl finriven parmesan, och extra till servering
  • nymalen svartpeppar
  • salt

Carbonara med grädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Så gott med en klassisk carbonara med grädde. Blandningen av pasta tillsammans med bacon, äggulor, grädde och parmesan som toppas med rejält av nymalen svartpeppar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet. Stek under omrörning tills fettet smält och det är lätt knaprigt. Tillsätt löken och stek med tills den är mjuk.
  2. Häll i grädden. Låt puttra någon minut. Lyft pastan direkt ur vattnet ner i pannan. Rör om ordentligt och ta från värmen. Rör ihop äggulorna och vänd ner i pastan under omrörning.
  3. (De ska göra rätten krämig men inte klumpa sig, vilket händer om det är för varmt.) Vänd ner osten och krydda med nymalen svartpeppar. Smaka av med salt och servera direkt.

Tips

Suger pastan in såsen för snabbt, späd på med pastavattnet som innehåller bindande stärkelse.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Michan! Vi har flera recept på carbonara eftersom det är en så populär rätt som finns i många olika varianter. Tanken är att alla ska hitta ett recept som de gillar. Men det går såklart bra att tillsätta vitlök i detta recept om man vill :) Lycka till i köket!

michan

2022-01-08

Lite rörigt med så många recept som är så lika varandra, men detta saknar vitlök av någon anledning.

Checkbox Coop

2020-08-24

Hej Gerald! Du kan frysa dem om du inte vill använda dem på en gång. Sedan kan du till exempel tillsätta dem till en omelett eller vispa dem till en maräng. Mvh Maja/redaktör

Gerald Michael

2020-07-28

Gott. Tack för tipset. Vad gör jag nu med äggvitorna?