Högrevsragu med bacon, svamp och gnocchi

Högrevsragu med bacon, svamp och gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Långkok på högrev, sidfläsk, kryddor och rött vin. Enkelt recept som känns lyxigt! Serveras med gnocchi, parmesan och rucola.

Tillagningstid: 25 min + 2 tim koktid
4 portioner
  • 500 g högrev
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 100 g tärnat pancetta /rökt sidfläsk
  • 375 ml rött vin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 200 g champinjoner
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 140 g bacon
  • 2 dl riven parmesan
  • rucola
  • basilika

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och bryn i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Stek sidfläsket.
  2. Lägg kött och sidfläsk i en gryta och tillsätt vin, vitlök, timjan och lagerblad. Lägg på locket och låt småputtra 1–2 timmar.
  3. Vänd ner champinjonerna och låt koka tills köttet faller isär. Koka gnocchin i saltat vatten tills de flyter upp. Häll av vattnet.
  4. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek, lägg på hushållspapper.

Servering

  1. Tillsätt parmesan och gnocchi i grytan och vänd runt. Servera med rucola, basilika och bacon.

Tips

Gnocchin kan bytas mot kokt potatis.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-12-10

Hej Annika, det är det - vi ska förtydliga i instruktionen. Tack för att du upptäckte det :)

Annika

2021-12-10

Grytbitar - är det högreven delad i bitar eller?

Högrevsragu med bacon, svamp och gnocchi
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g högrev
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 100 g tärnat pancetta /rökt sidfläsk
  • 375 ml rött vin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 200 g champinjoner
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 140 g bacon
  • 2 dl riven parmesan
  • rucola
  • basilika

Högrevsragu med bacon, svamp och gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Långkok på högrev, sidfläsk, kryddor och rött vin. Enkelt recept som känns lyxigt! Serveras med gnocchi, parmesan och rucola.

Tillagningstid: 25 min + 2 tim koktid
4 portioner

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och bryn i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Stek sidfläsket.
  2. Lägg kött och sidfläsk i en gryta och tillsätt vin, vitlök, timjan och lagerblad. Lägg på locket och låt småputtra 1–2 timmar.
  3. Vänd ner champinjonerna och låt koka tills köttet faller isär. Koka gnocchin i saltat vatten tills de flyter upp. Häll av vattnet.
  4. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek, lägg på hushållspapper.

Servering

  1. Tillsätt parmesan och gnocchi i grytan och vänd runt. Servera med rucola, basilika och bacon.

Tips

Gnocchin kan bytas mot kokt potatis.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-12-10

Hej Annika, det är det - vi ska förtydliga i instruktionen. Tack för att du upptäckte det :)

Annika

2021-12-10

Grytbitar - är det högreven delad i bitar eller?