Högrevsragu med bacon, svamp och gnocchi

Högrevsragu med bacon, svamp och gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Så gott långkok på högrev, sidfläsk, kryddor och rött vin. Som serveras med gnocchi, parmesan och rucola.

Tillagningstid: 25 min + 2 tim koktid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g högrev
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 100 g tärnat pancetta /rökt sidfläsk
  • 375 ml rött vin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 200 g champinjoner
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 140 g bacon
  • 2 dl riven parmesan
  • rucola
  • basilika

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna i olja. Salta och peppra. Stek sidfläsket.
  2. Lägg kött och sidfläsk i en gryta och tillsätt vin, vitlök, timjan och lagerblad. Lägg på locket och låt småputtra 1–2 timmar.
  3. Vänd ner champinjonerna och låt koka tills köttet faller isär. Koka gnocchin i saltat vatten tills de flyter upp och häll av vattnet.
  4. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek, lägg på hushållspapper. Vid servering, tillsätt parmesan och gnocchi i grytan och vänd runt.
  5. Servera med rucola, basilika ochbacon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pasta med mustig bolognese

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Risoni med svamp och parmesan

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bästa köttfärssoppan

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pasta med fläskfilé

Betyg
Betyg
(44)
Högrevsragu med bacon, svamp och gnocchi
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g högrev
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 100 g tärnat pancetta /rökt sidfläsk
  • 375 ml rött vin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 200 g champinjoner
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 140 g bacon
  • 2 dl riven parmesan
  • rucola
  • basilika

Högrevsragu med bacon, svamp och gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Så gott långkok på högrev, sidfläsk, kryddor och rött vin. Som serveras med gnocchi, parmesan och rucola.

Tillagningstid: 25 min + 2 tim koktid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna i olja. Salta och peppra. Stek sidfläsket.
  2. Lägg kött och sidfläsk i en gryta och tillsätt vin, vitlök, timjan och lagerblad. Lägg på locket och låt småputtra 1–2 timmar.
  3. Vänd ner champinjonerna och låt koka tills köttet faller isär. Koka gnocchin i saltat vatten tills de flyter upp och häll av vattnet.
  4. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek, lägg på hushållspapper. Vid servering, tillsätt parmesan och gnocchi i grytan och vänd runt.
  5. Servera med rucola, basilika ochbacon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pasta med mustig bolognese

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Risoni med svamp och parmesan

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bästa köttfärssoppan

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pasta med fläskfilé

Betyg
Betyg
(44)