Klassisk kalops
  • Tid 2 tim

Klassisk kalops

4.5 (2 betyg)

Långkok på klassiskt vis med morötter, kryddpeppar och lagerblad.

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g högrev, benfri
  • 2 msk smör
  • 3 morötter, i stora bitar
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 15 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • 6 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • persilja
  • kokt potatis
  • inlagda rödbetor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär köttet i ca 2 x 2 cm bitar. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även morötter och lök och lägg dem och kryddorna i grytan.

  2. 2

    Koka ur stekpannan med hälften av vattnet, häll skyn i grytan tillsammans med resten av vattnet. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört ca 1,5 tim. Tillsätt oxfonden.

  3. 3

    Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning och rör ner i grytan. Låt kalopsen sjuda 3–5 min och smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Toppa med hackad persilja och servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar