Klassisk kalops

Klassisk kalops

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Klassisk kalops med högrev, ett riktigt härligt långkok med morötter, kryddpeppar och lagerblad. Enkelt recept som nästan lagar sig självt.

Tillagningstid: 2 tim
4 portioner
  • 600 g högrev, benfri
  • 2 msk smör
  • 3 morot, i stora bitar
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 15 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • 6 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • persilja
  • kokt potatis
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 x 2 cm bitar. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även morötter och lök och lägg dem och kryddorna i grytan.
  2. Koka ur stekpannan med hälften av vattnet, häll skyn i grytan tillsammans med resten av vattnet. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört ca 1,5 tim. Tillsätt oxfonden.
  3. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning och rör ner i grytan. Låt kalopsen sjuda 3–5 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med hackad persilja och servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per-ola michael

2022-03-10

👍😀

Per

2022-02-18

Verkligen läcker

Checkbox Coop

2021-04-19

Hej CW, det går bra att använda potatismjöl eller maizena istället för vetemjöl. Lycka till!

cw pihlgren

2021-04-16

Skriv också glutenfritt recept

Karin

2020-08-21

Jättegod kalops! Jag låter det koka lite längre, blir bara godare.

Klassisk kalops
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g högrev, benfri
  • 2 msk smör
  • 3 morot, i stora bitar
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 15 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • 6 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • persilja
  • kokt potatis
  • inlagda rödbetor

Klassisk kalops

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Klassisk kalops med högrev, ett riktigt härligt långkok med morötter, kryddpeppar och lagerblad. Enkelt recept som nästan lagar sig självt.

Tillagningstid: 2 tim
4 portioner

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 x 2 cm bitar. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även morötter och lök och lägg dem och kryddorna i grytan.
  2. Koka ur stekpannan med hälften av vattnet, häll skyn i grytan tillsammans med resten av vattnet. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört ca 1,5 tim. Tillsätt oxfonden.
  3. Rör ut mjölet med lite vatten till en slät redning och rör ner i grytan. Låt kalopsen sjuda 3–5 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med hackad persilja och servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per-ola michael

2022-03-10

👍😀

Per

2022-02-18

Verkligen läcker

Checkbox Coop

2021-04-19

Hej CW, det går bra att använda potatismjöl eller maizena istället för vetemjöl. Lycka till!

cw pihlgren

2021-04-16

Skriv också glutenfritt recept

Karin

2020-08-21

Jättegod kalops! Jag låter det koka lite längre, blir bara godare.